VUČEVIĆ: SZS želi vlast, a nema konkretnu ideju za Kosovo

Autor: Tanjug

Vesti

09.04.2019

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević kaže da deo ljudi koji žele da dođu na vlast u Srbiji nema nikakvu ideju za Kosovo i Metohiju, te dodaje da je teško zamisliti da Obradović i Đilas isto razmišljaju po pitanju Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- To je činjenica koja nas plaši - rekao je Vučević tokom posete Kosovskoj Mitrovici.

Upitan kojim povodom boravi u Kosovskoj Mitrovici, Vučević je rekao da je želeo da proba da pošalje poruku Srbma na Kosovu i Metohiji o tome kakav je stav SNS i to kao potpredsednik stranke koja je stožer u izvršnoj vlasti u Srbiji, kao i da prenese poruku Predsednika Vučića.

- Da objasnim građanima Kosova i Metohiji šta se dešava u gradovima Srbije u vezi sa protestima. Da objasnim zašto mi moramo da pričamo o budućnosti Srbije, a ne o prošlosti, da ne prizivamo mitinge i kontramitigne, da ne pričamo o petom i šestom oktobru, o sukobima među Srbima, nego da po nekim pitanjima moramo biti jedinstveni, a ima li važnijeg pitanja od onog koje se tiče Srba na Kosovu i Metohiji - rekao je Vučević.

Srbiju je, ocenio je, ugrozilo ponašanje opozicionih lidera na godišnjicu pogroma Srba sa Kosova i Metohije, 17. marta.

- Ugrozilo nas je ponašanje nekih fašističkih lidera, kao što su Obradović i tajkuni Jeremić i Đilas, koji su 17. marta u Beogradu, kada je trebalo da obeležimo 15 godina o pogroma Srba na KiM, doživeli da predsednik Srbije bude fizički opkoljen. Mislim da lepšu sliku Haradinaj i Tači nisu mogli da zamisle - rekao je Vučević, dodajući da ne može da zamisli da se nešto slično desi Trampu, Putinu, Makronu.

To se, poručio je, ne radi kad su takvi datumi. 

- Možete nekoga da volite ili ne volite, ali ne da takve stvari radite, fizički opkolite predsednika države na takav datum - smatra Vučević.

Najavio je dva velika skupa u okviru kampanje "Budućnost Srbije", u Novom Sadu i Beogradu, ocenivši da će skup u Beogradu biti jedan od najvećih skupova u novijoj istoriji.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zozon

10.04.2019 06:45

A koji plan za Kosovo ima SNS, osi što zamajava narod na Kosovu