Pljušte sramni otkazi! Haradinaj ne može Srbe očima da gleda: Smenio i ministra lokalne samouprave Todosijevića!

Autor: Tanjug

Vesti

09.04.2019

12:11 >> 12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, saopštio je na svom fejsbuk nalogu da je razrešio još jednog Srbina, člana svog kabineta i da ta njegova odluka stupa na snagu odmah, a reč je o ministru lokalne samouprave Ivanu Todosijeviću zbog, kako je naveo, govora mržnje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Todosijević je razrešen zato što je rekao da u Račku, na Kosovu i Metohiji, nije bilo masakra, već da su u tom mestu tokom poslednjih sukoba pobijeni albanski teroristi.

Haradinaj je na svom fejsbuk profilu napisao da je "takav govor mržnje nepodnošljiv", te dodao da je tom izjavom Todosijević pokazao neznanje, mržnju i uvredio sve žrtve Račka.


Haradinaj je ponovio da, kako je naveo, u njegovoj vladi neće biti mesta za ljude koji iznose uvrede na etničkoj, rasnoj ili drugoj osnovi.
RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivan Todosijević


- Danas sam odlučio da smenim ministra lokalne samouprave Ivana Todosijevića. Neprihvatljiv je takav jezik mržnje od strane dotičnog ministra. Besmisleno je kako danas jedan od naših kolega izražava toliko neznanja, mržnje i uvrede žrtvama Rečaka, žrtvama Miloševićevog režima, kao i prihvatanju i odobravanju da podržava teror tog režima - naveo je Haradinaj.

To, prema njegovim rečima, nema opravdanja.


- U vladi koju vodim, neće biti mesta za bilo koga ko na bilo koji način vređa druge na etničkoj, rasnoj, verskoj ili drugoj osnovi, niti one koji prihvataju takvu politiku. Odluka stupa na snagu odmah - napisao je Haradinaj.

Inače, navodni masakr albanskih civila u Račku bio je neposredni povod za bombardovanje tadašnje SRJod NATO snaga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Borko

09.04.2019 12:44

Jedu ovo sramne ostavke, ali sramne po njega, ovakvim postupcima samo dokazuje koliko je ljubomoran na Srbe i koliko se plasi njihovih uspeha, zato ih i uklanja.

zlatan

09.04.2019 12:51

Izgleda da se Haradinaj specijalizovao samo za smene srpskih kadrova!?!

Mitar Mrkić

09.04.2019 12:55

Toliko o zajedničkom suživotu...

Natasa

09.04.2019 13:03

Haradinaj se sve vise bruka.