MIHAJLOVIĆ: Obradović pokazao da bi SZS hapsio neistomišljenike ako dođu na vlast

Autor: Tanjug

Vesti

08.04.2019

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je da je lider Dveri Boško Obradović jasno pokazao da ne bi tolerisao neistomišljenike ako dođe na vlast.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Ona je, komentarišući njegovu izjavu poručila da je sloboda mišljenja i izražavanja ljudsko pravo i da Srbija neće biti zemlja u kojoj će bilo koji političar odlučivati o uskraćivanju tog prava.

- Odnos prema neistomišljenicima pokazuje se ne samo na vlasti nego i u opoziciji, a Boško Obradović je stavio do znanja šta će desiti onima sa kojima se ne slaže, ako bi se našao u prilici da o tome odlučuje. Jasno im je poručio da će biti uhapšeni. To samo pokazuje da Savezu za Srbiju nije do vladavine prava, nego samo do prava da vladaju - rekla je Mihajlovićeva, povodom najnovijih izjava Obradovića, jednog od lidera Saveza za Srbiju.

Ona je u saopštenju dostavljenom medijima poručila da Srbija nije i da neće ni biti zemlja u kojoj će političari odlučivati o tome koja su mišljenja dozvoljena, jer, kako kaže, ljudska prava nisu pitanje bilo čije volje, nego pitanje vladavine prava, pravne države i uslov da jedna zemlja bude deo civilizovanog sveta. 

- Dobro bi bilo da i javnost u Srbiji o tome ima dosledan stav, jer ljudska prava nisu pitanje vlasti i opozicije, nego čitavog društva - navela je Mihajlovićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marija

08.04.2019 20:13

Ne neistomišljenike nego kriminalce gospodo.