Pacoli najavio otvaranje kancelarije u Slovačkoj

Autor: Republika

Vesti

06.04.2019

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli objavio je da će Priština uskoro otvoriti kancelariju u Slovačkoj, te da će šef diplomatije te zemlje, koja, inače, nije priznala Kosovo, na njegov poziv posetiti Prištini u junu.

Bedžet Pacoli

Bedžet Pacoli se sa slovačkim ministrom spoljnih poslova Miroslavom Lajčakom sastao na maginama Svetskog ekonomskog foruma u Jordanu.

U objavi na svom Fejsbuk nalogu, Pacoli je poručio da je saradanja sa Slovačkom izuzetno dobra, uprkos činjenici da ta država nije priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova.

 Posvećeni smo izgradnji dobrih odnosa sa svim zemljama Evropske unije, u želji da postanemo deo evropske porodice. Na moj poziv Lajčak će posetiti Kosovo u junu ove godine. Takođe, uskoro će biti otvorena i naša kancelarija u Slovačkoj - poručio je Pacoli.

Na ovoj društvenoj mreži Pacoli se pohvalio i sastankom sa ministrom spoljnih poslova Letonije i istakao podrđku koju pružaju viznoj liberalizaciji i nezavisnosti Kosova.

- Zadovoljstvo mi je da se sretnem sa ministrom spoljnih poslova Letonije Edgarsom Rinkevičem. Letonija je uvek snažno podržavala liberalizaciju viznog režima za Kosovo i Edgars je potvrdio njihovu podršku. Naporno ćemo raditi na proširenju trgovinskih i ekonomskih veza - naveo je on uz fotografije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading