UNS: Da se stane sa ugrožavanjem novinara!

Autor: Tanjug

Vesti

04.04.2019

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas sve aktere na političkoj sceni da ne vređaju novinare, da im ne prete i da prilikom protestnih manifestacija poštuju autonomiju i integritet medija.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Kako je navedeno u saopštenju koje je upućeno javnosti, danas ispred Skupštine grada gde se lideri Saveza za Srbiju (SzS) pokušavali da uđu u zgradu, psovani su novinari, a novinarka TV Prve Jovana Jovančić nazvana je "SNS botom". 

"UNS poziva organizatore protesta, zakazanog za subotu protiv televizije "Pink", da omoguće rad novinarima, ne ugrožavaju bezbednost izveštača sa tog skupa i ne ponove neprihvatljivo ponašanje koje se desilo 16. marta prilikom upada u RTS",apeluje se u saopštenju UNS. 


Ovo udruženje istovremeno ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da niko nema pravo da ih uznemirava i vređa, da im preti i da sprovodi pritisak na slobodu medija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Luna

04.04.2019 12:46

Novinari moraju biti apsolutno zasticeni.

Nemanja

04.04.2019 13:30

opozicija ne pazi niti stedi nikoga u njihovim nasilnickim naletima, toga smo svi svedoci i tome se mora podhitno stati na put.

Maksim

04.04.2019 15:57

Podrska novinarima!