Evo kolika je zatvorska kazna zakonom predviđena za krivično delo koje su lideri SZS učinili!

Autor: Republika

Vesti

04.04.2019

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što su predstavnici Saveza za Srbiju danas uradili u centru Beograda je delovanje koje zakon prepoznaje kao ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom. Za takav prestup propisana je odgovarajuća kazna, i to zatvorska!

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Boško Obradović odnosi zaštitnu ogradu

Po članu 290. Krivičnog zakonika, svako uklanjanje saobraćajnih znakova i zaštitnih ograda dovodi u opasnost građane i onaj ko učini tako nešto treba da odgovara. 

Pomenuti član zakona u celini glasi ovako: 

- Ko uništenjem, uklanjanjem ili težim oštećenjem saobraćajnih uređaja, sredstava, znakova ili uređaja za signalizaciju ili zaštitnih i odbojnih ograda koji služe bezbednosti javnog saobraćaja na putevima, davanjem pogrešnih znakova ili signala, postavljanjem prepreka na saobraćajnicama, zaustavljanjem prevoznog sredstva u železničkom saobraćaju protivno propisima ili drugi sličan način tako ugrozi javni saobraćaj da time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine.

Foto: ST/D. KADIĆ
Uklonjeni i saobraćajni znaci i zaštitna ograda

- Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno iz nehata, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine - dodaje se u nastavku. 

Opis nedozvoljenih radnji u potpunosti odgovara delovanju opozicije danas u Beogradu, pa ostaje da se vidi hoće li neko od njih odgovarati za takvo ponašanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Ana

04.04.2019 12:38

Treba ih maksimalno kazniti...

Odgovori 12 1
Bojan

04.04.2019 12:47

Direktno su prekršili Zakon o bezbednosti saobraćaja na osnovu kojeg mogu odmah da budu procesuirani i iza rešetaka !

Odgovori 12 1
Luna

04.04.2019 12:47

To je jedini nacin da se dovedu stvari u red.

sanja

04.04.2019 12:48

Treba ih zatvoriti dozivotno jer njihovo ponasanje vise nije normalno.

Odgovori 12 0