VUČEVIĆ POMERA DATUM KAMPANJE: Neću dozvoliti Đilasu, Obradoviću i Jeremiću da razbijaju Novi Sad!

Autor: Tanjug

Vesti

03.04.2019

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Neću da dozvolim da mi Đilas, Jeremić, Obradović prave haos u Novom Sadu. Da im dam povoda neću. Pomerićemo datum kampanje "Budućnost Srbije za drugi datum", rekao je danas potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević, odgovarajući na pitanja novinara o vremenskom podudaranju dva skupa, Budućnost Srbije i Protesta "Jedan od pet miliona", koji su zakazani za isti dan, 12. april, u centru Novog Sada.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- Zamolio sam predsednika Vučića da pomerimo kampanju i da ne damo šansu onima koji su opkoljavali RTS i ulazili s motornim testerama, da takve slike prirede i u Novom Sadu - rekao je Vučević. 

On je naglasio da kampanja Budućnost Srbije nije stranački skup SNS, već kampanja koju vode predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Srbije Ana Brnabić. 

- Ne mislim da ljudi koji učestvuju u protestu hoće da prave nasilje. Mi možemo politički da se ne slažemo, da oni ne podržavaju moju, ili politiku Vučića, ili SNS, ali to da mi Đilas pravi haos u Novom Sadu, da Jeremić hoće da vidi razbijene izloge i glave. Pa mi nećemo praviti taj dan skup - rekao je Vučević. 

On je ocenio i da su priče o kontramitinzima "glupave". 

- Da li to znači da ako neko organizuje proteste po Srbiji, onda niko drugi nema pravo da organizuje neki drugi skup, jer će neko reći da je to kontramiting. Nikakav kontramiting se ne pravi. Oni neka prave proteste, mi imamo svoju kampanju, država ima svoje aktivnosti, imaju i druge stranke svoje aktivnosti. Pa, ne možete vi nekome da zabraniti okupljanje - poručio je Vučević, podsetivši da je skup Budućnost Sebije zakazan još 27. marta, a protest "Jedan od pet miliona" nakon toga. 


Na konstataciju novinara da je poznato da se protesti "Jedan od pet miliona" "uvek organizuju petkom u Novom Sadu", Vučević je rekao da "ne može neko da zakupi petak kao svoj termin". 

On je podsetio i da su posle poslednjeg protesta u Novom Sadu, u Ulici Dušana Vasiljeva, na Podbari, u Novom Sadu, razbijene prostorije SNS, ali, kako je rekao, to niko ne prenosi. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Stuka

03.04.2019 16:34

Tako i treba!

Stojkovic_NBG

03.04.2019 17:22

Ispravna odluka naseg predsednika.

Stojkovic_NBG

03.04.2019 17:22

Vucic kao i uvek ispsravno i pravedno odluci.

Stojkovic_NBG

03.04.2019 17:23

Ispravna odluka predsednika Vucica, Tako treba.