CNN ukida N1?!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.04.2019

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema saznanjima medija, jedan od osnivača i članova borda TV N1 i jedini predstavnik medijske kuće CNN u toj regionalnoj televiziji, Brent Sadler, uputio je pismo Draganu Šolaku, vlasniku SBB, Junajted grupe i N1, u kome ga obaveštava o odluci da napusti tu medijsku kuću.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U pismu je, kako saznaju mediji, naveo sve primere zloupotreba u ovoj televiziji, kao i primere neprofesionalnog ponašanja direktora i urednika.

Navodi se da su o pismu obavešteni i novi vlasnici, britanski Fond BC Partners, koji je od američkog Fonda KKR preuzeo deo vlasništva nad TV N1. Kako navode mediji, o ovome nije obaveštena srpska javnost, a sajt navodi i da televizija N1 ovu činjenicu krije, pokušavajući da od CNN dobije zamenu za Sadlera.

Prema pisanju medija novi vlasnici najavljuju uvođenje novih ljudi, članova borda, koji bi imali uvid u rad televizije N1 na dnevnom nivou,  i da CNN razmatra odluku o oduzimanju licence televiziji N1.


Mediji navode da su sve ovo razlozi koji brinu vlasnika i direktora televizije N1 Dragana Šolaka i Jugoslava Ćosića, pa neimenovani stručnjaci kažu da je to bio stvarni povod za skretanje pažnje na televiziju, koristeći navodne pretnje i pritiske od strane vlasti za pokušaj da zadrže licencu i prikriju skandal koji će nastati objavljivanjem Sadlerovog pisma, ali i "Hardingovog izveštaja", koji je KKR grupa naručila prošle godine kako bi analizirala nivo profesionalnog izveštavanja na ovoj televiziji.

Kako se navodi, oni koji su imali uvid u izveštaj bivšeg urednika BBC Džejmsa Hardinga, kažu da je izveštaj jako loš po N1 Beograd, da su u njemu svedočenja novinara iz Sarajeva i Zagreba koji ukazuju na veoma nizak nivo profesionalnosti njihove televizije u Beogradu.

Navodi se da je izveštaj trebalo da bude predstavljen i novim vlasnicima, fondu BC Partners, ali je "volšebno" nestao.

Podseća se da je prethodne nedelje direktor N1 Jugoslav Ćosić uputio pismo na adrese 130 medunarodnih novinarskih udruženja, tražeći zaštitu za njegovu televiziju. On je zaštitu tražio zbog navodnih pretnji od strane državnih organa, kao i pretnji upućenih njemu i glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta.

Prema informacijama koje imaju mediji, istraga holandskih organa koja se vodi u Holandiji i Luksemburgu tiče se vlasničke strukture televizije N1, koja je registrovana u Luksemburgu. Holandske vlasti uputile su zahtev za istragu i srpskim istražnim organima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
mimi

01.04.2019 10:03

nezna se tamo ko pije a ko placa,ima da pukne tikva ,N1 nije pokazala nikakav rezultat dyabe sve ,dzabe su davali pare za njih

Mita

01.04.2019 10:06

Mediji su u obavezi da profesionalno i objektivno izvestavaju.

Ana

01.04.2019 10:08

Ako su krsili zakon trebaju biti kaznjeni i trebalo bi im oduzeti licencu....

aca

01.04.2019 10:14

Mešetarili su puno , pa im se tako i vraća.