Srbija ulazi u Koaliciju za deminiranje Sirije

Autor: Tanjug

Vesti

25.08.2017

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i Jermenija su spremne da se pridruže Međunarodnoj koaliciji za deminiranje u Siriji, dok se mogućnost učešća Kine razmatra, izjavio je Aleksander Novikov, načelnik Odseka Glavnog direktorata za međunarodnu vojnu saradnju pri ruskom Ministarstvu odbrane.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je Novikov naveo, rusko Ministarstvo odbrane radi na formiranju međunarodne koalicije za deminiranje sirijske teritorije, prenosi Tas.

- Uputili smo pisma ministarstvima odbrane Irana, Egipta, Srbije, Jermenije, Turske i Ujedinjenih Arapskim Emirata. Jermenija i Srbija su spremne da pošalju svoje jedinice, dok se mogućnost upotrebe kineskih jedinica razmatra - rekao je ruski zvaničnik.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu predložio je u aprilu da se oformi Međunarodna koalicija za deminiranje u Siriji, a taj predlog je izneo na Šestoj moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti, podseća ruska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading