Ministar zdravlja o izdvajanju iz budžeta: Milijardu dinara za lečenje retkih bolesti

Autor:

Vesti

30.03.2019

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godišnje se za lečenje obolelih od retkih bolesti izdvajaju dve milijarde dinara, dok se u mandatu bivše vlasti o tome nije ni govorilo, istakao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar u parlamentu na raspravi o amandmanima na set zakona iz oblasti zdravstva.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zlatibor Lončar

- Ta tema nije smela da se pomene jer su držali sve medije i znate kako su prolazili roditelji koji bi išli da sačekaju nekog ministra ili nekog iz vlade da mu ukažu na taj problem - rekao je Lončar.

On je ukazao da se novac iz budžetskog fonda ne koristi samo da bi se deca poslala na lečenje od retkih bolesti već se, kaže, šalju i na dijagnostiku, što ranije nije bilo ni u razmatranju.

LONČAR: Inspekcija će proveravati prodaju antibiotika u apotekama

Ministar zdravlja je takođe apelovao na apoteke da ne prodaju antibiotike bez recepta, a građane pozvao da to prijave ukoliko primete i najavio da će nadležna inspekcija započeti kontrole. Tokom rasprave bilo je reči i o pomoćnim lekovitim sredstvima. Lončar je kazao da građani treba da znaju da suplementi nisu lekovi, već pomoćna sredstva koje lekari ne mogu da propisuju i da se oni ne izdaju na lekarski recept.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading