VUČIĆ: Ništa nije gotovo, prvo sa bankama, a onda i sa dužnicima u "švajcarcima"

Autor: Republika

Vesti

29.03.2019

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da predstavnici države danas razgovaraju sa predstavnicima banaka u pokušaju da se pronađe rešenje za građane zadužene u švajcarskim francima.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

- Ništa nije gotovo, obećao sam šta ćemo da radimo. Naši timovi danas razgovaraju sa predstavnicima banaka, zatim ćemo mi u nedelju ili početkom naredne nedelje imati samostalni sastanak, a onda ćemo pozvati i predstavnike zaduženih da razgovaramo i pokušamo da pronađemo najbolji model - rekao je Vučić novinarima u Golupcu.

Predsednik je istakao da nije lako doći do rešenja, jer je reč o velikim finansijskim davanjima.

- To vam je, u najmanju ruku, kao da treba 10 ili 12 ovakvih Golubačkih tvrđava da potpuno obnovimo i uradimo. To je ogroman novac građana - ukazao je Vučić.

On je dodao da ima razumevanja zadužene u "švajcarcima", jer su, kaže, gledali državne funkcionere, političare koji su im govorili da je najbolje da uzmu kredite u švajcarskim francima.

Dodao je, međutim, da je svestan da je kod građana bilo i lakovernosti, te da i oni sami moraju da snose određenu odgovornost.

- Ali, u svemu tome nije trebalo da učestvuju predstavnici države i državnih organa, koji su to radili zbog sopstvene želje za sticanjem novca. Mnogi od njih su bili tada u upravnim i nadzornim odborima pojedinih banaka u to im je bio dobar način da za sebe obezbede novac. A, koga briga za narod... - rekao je Vučić.

On je ponovio da će se raditi na tome da se ljudima zaista pomogne i izrazio uverenje da će oni time biti zadovoljni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Rea

29.03.2019 13:53

Jedno veliko Bravo za predsednika.

Miloš

29.03.2019 14:22

Predsednik Vučić pomaže svim kategorijama stanovništva!

luna

29.03.2019 14:27

Nije gotovo ali mnogo znaci to da drzava zeli da pomogne.

Nemanja

29.03.2019 14:42

Vucic je uvek tu da pomogne svojim gradjanima koliko god moze.