Putinov tast u Srbiji, ugovara nam milionske poslove s Rusima!

Autor: Tanja UROŠEVIĆ

Vesti

29.03.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najmoćnijih biznismena u Rusiji Marat Kabajev (57) bio je gost Islamske zajednice Srbije, gde su dogovoreni milionski poslovni poduhvati naših firmi sa juga Srbije i kompanija sa azijskog tržišta.

Međunarodna asocijacija islamskog biznisa (MAIB), na čijem čelu je upravo Kabajev, u razgovoru sa našim privrednicima pokazao je veliko interesovanje za investiranje u oblasti tekstilstva, građevine i proizvodnje nameštaja.

GRAĐEVINSKI MAG

Sa potencijalima koje Srbija pruža stranim investitorima gosta je upoznao muftija beogradski i vojni Mustafa Jusufspahić, koji kaže da će upravo ovi poslovni poduhvati znatno doprineti porastu izvoza.

 

 

Ovo je prva poseta Kabajeva našoj zajednici, a uzvratna poseta zakazana je za 24. april

- Tržište u bivšim sovjetskim zemljama je ogromno i pruža veliku perspektivu za domaće proizvođače kada je reč o izvozu robe. Ovo je tek prva poseta Kabajeva našoj zajednici, a nakon naše uzvratne posete, koja je zakazana za 24. april, verujemo da će to rezultirati konkretnim investicijama u našoj zemlji, kao i povezivanjem naših kompanija s kompanijama iz Rusije i ostalih sovjetskih država - kaže muftija Jusufspahić, koji je pozdravio osnivanje predstavništva MAIB u Srbiji, na čije čelo je postavljen Jakub Leković.

Alina Kabajeva
- čuvena gimnastičarka koja je osvojila dve olimpijske medalje, 14 svetskih i 25 evropskih titula
- na moskovskom univerzitetu stekla je kvalifikaciju stručnjaka u oblasti sportskog menadžmenta
- u Sankt Peterburgu završila univerzitet za fizičku kulturu
- imala svoje emisije na televiziji, isprobala se i na filmu
- aktivna u političkom i društvenom životu Rusije

Marat Kabajev je jedan od ključnih ljudi među 30 miliona ruskih muslimana, koji crpi uticaj iz brojnih poslova koje obavlja u ruskoj prestonici i koji svoj uticaj i poslove uveliko širi daleko van granica Rusije. Osim što je stvorio Udruženje ruskih muslimanskih poslovnih ljudi, poznat je i kao bivši fudbaler i trener koji je igrao i za reprezentaciju tadašnjeg SSSR. Kabajevu je pripisan značajan uticaj u građevinskom sektoru Moskve, i to zahvaljujući njegovoj pripadnosti uskom krugu oko ruskog predsednika Vladimira Putina (66) i uticaju njegove kćeri Aline Kabajeve (35).

Marat Kabajev
po nacionalnosti Tatar
poslovni uzlet započeo je u Kazanu u građevinskoj kompaniji
na čelu je Međunarodne asocijacije islamskog biznisa
bivši fudbaler Pahtakora iz Taškenta
Alina Kabajeva i Vladimir Putin

TAJNA VEZA

Naime, Kabajev je javnosti posebno zanimljiv upravo zbog toga što je otac Aline Kabajeve, koja je, navodno, više od deset godina u bliskoj vezi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Međutim, Alina je bila zvezda i pre veze s Putinom. Sa 15 godina postala je evropska prvakinja u gimnastici i tako ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Sportom je prestala da se bavi 2007. godine, a nakon toga je zaplovila vodama šou-biznisa. Snimala je filmove, reklame, a iste godine postala je i članica Putinove Ujedinjene Rusije i ušla u parlament Rusije. Tako je i upoznala ruskog predsednika, s kojim je vrlo brzo postala i intimna. Otkad je Kabajeva viđena nekoliko puta kako navodno nosi verenički prsten, društvene mreže spekulišu da se par i venčao.

O fudbalskim transferima

Prema rečima muftije Jusufspahića, osim o biznisu, sa Kabajevim je razgovarao i o sportu.

- Bivši sam sportista, a pogotovo Marat Kabajev, pa tako imamo zajedničke teme i po tom pitanju. Ovog puta razgovarali smo o menadžmentu u sportu. Naš gost ima jake veze u fudbalskom svetu Rusije, ali i Mančester junajtedu, pa bi tu moglo da bude posla za naše menadžere, koji bi prokrčili put fudbalerima i trenerima iz Srbije na to tržište - dodaje muftija.

Inače, Putin se razveo od prve žene Ljudmile 2014. godine. Iste godine Alina je postala predsednica upravnog odbora "Nacionalne medijske grupe", moćnog holdinga čiji se prihodi mere milionima dolara. Danas "Nacionalna medijska grupa" pod kontrolom drži novine, portale, televizijske i producentske kuće...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading