Zaharova "pokazala" kako se odgovara na neumesno pitanje o Vučiću

Autor: rs.sputniknews.com

Vesti

28.03.2019

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka MIP-a Rusije Marija Zaharova, upitana da li joj se čini da je srpski predsednik Aleksandar Vučić ubačen kao trojanski konj kako bi posvađao srpski i ruski narod, rekla da ne bi Vučića uporedila sa konjem, već da ima druge asocijacije, mnogo ljudskije, te je dodala da bi takvo pitanje trebalo postaviti srpskim političarima.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marija Zaharova

- Ja predstavljam rusko Ministarstvo i sasvim sam zadovoljna zemljom koju predstavljam, a sva pitanja koja imate o srpskim političarima, postavljajte Srbiji - rekla je.

Zaharova je tom prilikom ponovila stav Rusije da Moskva dobro vidi sve probleme sa kojima se suočava Srbija i pokušava da joj pomogne u svim onim pitanjima za koja se Beograd obraća za pomoć.

- Na molbu Srbije - koja se zasniva na interesima srpskog naroda - već duži niz godina branimo njene interese u međunarodnoj areni, pre svega kada je reč o Kosovu, koristeći sve pravne institute i instrumente diplomatije - istakla je.

Pritom, kako je ocenila, Rusija ne stavlja na prvo mesto sopstvene stavove, već stavove zvaničnog Beograda, i to na inicijativu Beograda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Zika

28.03.2019 12:47

Rusija je mnogo puta dokazala da će uvek i u svakoj situaciji da brani i štiti interese Srbije i da će uvažavati i poštovati predsednika Vučića.

Vesna

28.03.2019 12:58

Bravo !

Marija

28.03.2019 13:10

Srbija sigurno nikad nece izneveriti Rusiju jer Rusija podrzava Srbiju.

tale

28.03.2019 13:22

svaka čast na odgovoru, pravi političar i diplomata