"Nije istina da je Kiprijanović pokrao i proneverio pare od manastira Đurđevi Stupovi"

Autor:

Vesti

26.03.2019

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U našu redakciju stigao je zahtev za objavljivanje odgovora na informaciju u vezi sa tekstom objavljenim 19. marta 2019. na portalu Republika.rs, pod naslovom: "Evo ko je s Obradovićem upao u RTS: Boškov čovek pokrao pare od manastira".

RepublikaFoto: printksrin/RTS
Boško Obradović (desno) i Jugoslav Kprijanović

Zahtev je, postupajući u skladu sa specijalnim punomoćjem koje mu je izdao njegov vlastodavac g. Jugoslav Kiprijanović, podneo advokat Andrej Prekrajski, a mi vam isti u celosti prenosimo:

"U potpunosti demantujemo sve optužbe iznete na račun g. Jugoslava Kirpijanovića, koje ste objavili u tekstu "Boškov čovek pokrao pare od manastira Đurđevi Stupovi". Tvrdnja da je g. Kiprijanović pokrao i proneverio pare od manastira Đurđevi Stupovi je potpuna neistina. Gospodin Jugoslav Kiprijanović je ugledan porodičan čovek, član predsedništva pokreta "Dveri" tek od 2012. godine, koji nikada u svom životu nije osuđen niti optužen za bilo koje krivično delo niti prekršaj. Pre nego što se uključio aktivnije u politički angažman, moj klijent je bio član i predsednik udruženja građana "Prijatelji manastira Đurđevi Stupovi", koje se bavilo organizacijom aktivnosti i prikupljanjem sredstava za potrebe obnove manastria Đurđevi Stupovi. Imovina i novčana sredstva kojima je udruženje raspolagalo je u potpunosti bila odvojena od imovine manastira. Moj klijent je bio na čelu udruženja sve dok se nije prihvatio angažmana pri Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve, što dovoljno govori o besmislu vaše tvrdnje da je imao nečasne namere i da manastir nije hteo više da čuje za njega. G. Kiprijanović iz udruženja nije izbačen niti ga je prinudno napustio, već je zbog svojih novih obaveza u Patrijaršiji doborovoljno prestao da obavlja funkciju u udruženju. Obzirom na očiglednu neistinitost svih navedenih informacija jasno je da vaš napad na g. Kiprijanovića ima čist senzacionalistički karakter i da služi kao medijska podrška konstantnim napadima protiv predstavnika opozicije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading