Živković: Imam transfer blama od onoga što radi Marinika Tepić!

Autor: rs.n1info.com

Vesti

26.03.2019

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da je isključivanje njega i poslanice Aleksandre Čabraje iz Kluba samostalnih poslanika nelegalno i posledica nezdrave ambicije i amaterizma ljudi koji su to učinili.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Kujundžić
Zoran Živković

Klub samostalnih poslanika od nedavno je izmenjen i u njemu više nisu Živković i Čabraja, dok su mu se priključili nekadašnji funkcioneri i poslanici Dosta je bilo Ana Stevanović i Branislav Mihajlović. Nova šefica poslaničkog kluba je Marinika Tepić.

- To je posledica verovatno nezdrave ambicije i amaterizma, pa onda se prave takve stvari. Klub samostalnih poslanika je formiran pre godinu dana ili više, sporazumom između Nove stranke i Građanske platforme s druge strane, i tamo je sve bilo dogovoreno. Pre izvesnog vremena mi je saopšteno da Tepićka mora da bude predsednica ili nema kluba, ja sam rekao radite šta god hoćete - izjavio je Živković.

Isključivanje iz Kluba samostalnih poslanika ne vidi samo kao čudno, nego i nelegalno.

- Klub je napravljen tako što je tadašnji predsednik obavestio predsednicu Skupštine da su pristupila dva nova poslanika tom klubu i da ih je sad petoro. A gde smo mi? Znači, ako su samo pristupili oni, onda je sedmoro, a ne petoro. Tako da to je jedna od sitnica glupih koje idu na korist ovom režimu - poručio je predsednik Nove stranke.

Kaže i da mu je ranije nuđeno da potpiše papir da izlazi iz kluba, ali da je on to odbio, kao i da ne može da poveruje da je Tepić izjavila da je on bio nezainteresovan za rad poslaničkog kluba.

- Ne mogu da verujem, sve mogu da oprostim, i onu nezdravu ambiciju i amaterizam, ali to je naprosto laž (...) Potpuno je besmislena stvar da se sada neko na takav čudan, neobičan i nelegalan način bori da bude predsednik kluba u vreme kada zagovara najjače bojkot parlamenta. To su pitanja na koja ja ne mogu da odgovorim, nisam ja te specijalnosti - istakao je Živković.

Na pitanje vidi li u svemu ambiciju jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da ima svoj poslanički klub, Živković je rekao da ga to "apsolutno ne interesuje" i da se nada da, pored Nove stranke, postoji još neko ozbiljan u opoziciji.

- Znači imate, to se sad moderno kaže, transfer blama prema gospođi Tepić, stari izraz za to iz mog vremena je bio gađenje - kazao je Živković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading