Predsednik sindikata upleo politiku u preduzeće: Šuruje s Jeremićem, a pravi haos u "Pošti"!

Autor:

Vesti

25.03.2019

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pošta Srbije" ne štrajkuje, već pojedinci zloupotrebljavaju njeno ime i oznake kako bi sprovodili političke ciljeve, stoji u saopštenju ove institucije, koja se ograđuje od istupa predsednika Samostalnog sindikata poštanskih radnika Zorana Pavlovića na protestima opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vuk Jeremić

Kako saopštava "Pošta Srbije", reč je o ličnom Pavlovićevom činu koji nema ni legitimitet niti predstavlja volju zaposlenih.

- U "Pošti Srbije" deluju dva reprezentativna sindikata, a istupi dolaze od nereprezentativnog sindikata, tačnije njegovog predsednika Zorana Pavlovića, koji je pristupio udruženju Savez za Srbiju potpisivanjem zajedničke izjave u januaru ove godine sa Vukom Jeremićem, nakon čega se politički napadi intenziviraju. Pavlović na svaki način dezavuiše javnost koristeći priliku da svaki poslovni potez preduzeća izvrgne ruglu i kleveti, uz podršku određenih interesnih grupa. Tako je i u slučaju svih nabavki koje je komentarisao u medijima - konstatuje se u saopštenju.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Zoran Pavlović

POTPIRUJE RADNIKE

Pavlović, koji uz svog lidera već nekoliko subota šeta pod maskom sindikata, zapravo sprovodi političke ideje i ciljeve SZS, potpirujući radnike na štrajk i stvarajući lažnu sliku o stanju u državnom poštanskom preduzeću. Izvor Srpskog telegrafa iz "Pošta Srbije", koji zbog prirode posla insistira na anonimnosti, potvrđuje da se zajedno sa nekolicinom svojih kolega već iščlanio iz Pavlovićevog sindikata, kad je uvideo da ovaj zdušno podržava SZS.

ORBOVIĆ: Neću dozvoliti politizaciju udruženja na čijem sam čelu

- Kad sam ga video da šeta uz Jeremića, maše zastavom "Pošte" i govori protiv svog preduzeća, vratio sam člansku kartu, a nisam jedini. Tek će se kolege iščlanjivati, jer sigurno ne podržavaju vandale, poput Đilasa i Boška - tvrdi naš izvor, dodajući da Pavlović sve češće huška sindikaliste na pobunu.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

POLITIZACIJA

Samostalni sindikat poštanskih radnika, kojim šefuje Pavlović, član je Saveza samostalnih sindikata Srbije sa Ljubisavom Orbovićem na čelu. Predsednik Orbović za Srpski telegraf kaže da je Pavlovićev angažman njegov individualni čin.

- Mi smo kao organizacija politički neutralni prema svom statutu. Pavlović me je upoznao sa tim da je postao član Jeremićeve stranke, ali on je slobodan čovek da ima politički stav kakav želi. Ipak, o tome nije zvanično obavešten SSSS, a ja neću dozvoliti politizaciju udruženja na čijem sam čelu - ističe Orbović.

Posluju u plusu

"Pošta Srbije" podseća da godinama unazad ostvaruje profit zahvaljujući konstantnim ulaganjima u razvoj poštanske delatnosti, inoviranje tehnoloških procesa i kadrove s jedne, i racionalnog poslovanja i smanjenja troškova s druge strane, i to sve u tržišnim uslovima sa preko 50 konkurenata. "Pošta" brine o svojih blizu 15.000 zaposlenih, redovno isplaćuje plate i isplate iz dobiti, pa i za prethodnu godinu u ukupnom iznosu od 475 miliona dinara.

- Zbog rezultata koji su očigledni i klijenata sa kojima smo tokom decenija izgradili odnos poverenja, dužni smo da pozovemo da se sa svim navedenim što pre prestane - zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Milan

25.03.2019 19:58

Jeremić samo radi protiv svoje zemlje

Nikoletka

25.03.2019 19:58

SzS nastavlja svojom prljavom politikom i sindikalnom obmanom gradjana.Nece ovo biti pobednicki potez nikad.

mimi

25.03.2019 19:59

da li cemo nekad u nasoj zemlji da smanjimo bandu na razumnu meru,znam samo da cemo vucica od blata da pravimo,nedaj ti boze djilasa i drugare

sanja

25.03.2019 20:08

Jeremic nista dobro nije uradio za ovu zemlju.