"Još jedan bezuman čin Prištine": Marko Đurić o zabrani ulaska na KiM mladim sportistima

Autor: Tanjug

Vesti

24.03.2019

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nova zabrana ulaska mladim sportistima još jedan je bezumni i anticivilizacijski potez privremenih institucija u Prištini, koje u kontinuitetu pokazuju nerazuman odnos prema mladima, sportu, ali i poštovanju elementarnih ljudskih prava", izjavio je danas direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

Međunarodnu zajednicu, koju na Kosovu i Metohiji oličavaju KFOR, EULEKS i druge organizacije, pozivam da oštro reaguju na ovakav, u najmanju ruku neshvatljiv potez prištinskih vlasti, i da mladima, sportistima omoguće slobodu kretanja, bavljenje sportom, svaku bezbednost i pravo na normalan život, naveo je Ðurić u izjavi za javnost.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, naglasio je on, obratiće se svim relevantnim međunarodnim organizacijama i nadležnom tužilaštvu kako bi se utvrdila i sankcionisala i personalna odgovornost za ovakav neshvatljiv i nadasve nerazuman čin, kako bi oni koji stoje iza ovog nedela odgovarali pred zakonom.


Ðurić kaže da niko ne treba da bude iznenađen kada oni koji su se na ovakav čin drznuli odgovaraju, a posledice po naredbodavce podsećam da bi mogle uslediti i van granica Srbije.

- Tražićemo i od nadležnih međunarodnih sportskih institucija da konačno reaguju, jer je ovo još jedan u nizu monstruoznih poteza koji nemaju veze sa sportom i sa onim što on predstavlja. I od njih očekujemo da odlučno spreče da se u jednom delu Evrope čitavoj jednoj zajednici i narodu zabrani takmičenje i bavljenje sportskim aktivnostima, ali i normalni uslovi za život, dostojan čoveka u 21. veku - naglasio je Ðurić.

 

 


Odbojkašima Bukovice iz Ivanjice i Ribnice iz Kraljeva zabranjeno je danas da pređu prelaz Brnjak, kako bi odigrali zakazane utakmice redovnog kola u okviru Regionalne lige Zapad u Zubinom Potoku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Lela

24.03.2019 17:13

Djuric je upravu.....

nikola

24.03.2019 17:22

Sta vise od njih moze da nas iznenadi.Sve znamo,svi znaju,ali niko ne pokusava da im stane na put,nazalost.

Zarko

24.03.2019 17:27

Pa šta. Neće se valjda takmičiti naša deca sa šiptarskom i time na indirektan način činiti korak ka priznavanju.

Drago

24.03.2019 17:45

Jos jedno izivljavanje sa strane Kosovskih politicara.