VUK DRAŠKOVIĆ: Da je Milošević prihvatio sporazum, rata sa NATO ne bi bilo!

Autor: Tanjug

Vesti

24.03.2019

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SPO i potpredsednik saveze vlade SRJ 1999. godine Vuk Drašković izjavio je da je nesporno da bi rat s NATO bio izbegnut da je potpisan sporazum u Rambujeu.

RepublikaFoto: Tanjug/M. KAROVIĆ
Vuk Drašković

- Da je Milošević prihvatio prvu verziju ponuđenog sporazuma, Albanci bi sporazum odbili i bili lomljeni od Zapada sve dok ne pristanu - rekao je Drašković za današnji "Blic".

Pošto je Milošević odbio, nastavio je Drašković, Madlen Olbrajt stiže besna u Pariz, pa dobijamo predlog nepovoljniji po nas, ali i dalje prihvatljiviji od bombi i gubitka Kosova.

- Milošević kaže ''ne'', ali i Hašim Tači kaže ''ne''. Albanci će popustiti. Njima su bombe po Srbiji odgovarale i nisu hteli da budu smetnja bombardovanju - naveo je Drašković.

Prema njegovim rečima, Ričard Holbruk dolazi u Beograd i nudi Miloševiću pisane garancije da će Kosovo ostati u Srbiji.

- On i to odbija. Holbruk pita: ''Znate li šta sledi''? Milošević, hladnokrvno: ''Znam, slede NATO bombe" - rekao je Vuk Drašković.

Slobodan Milošević

On tvrdi da Milošević nije hteo sporazum, "samo je glumio da ga hoće" i da je zato u Rambuje poslao pregovarače bez imena i prezimena, bez znanja i iskustva i samo je, navodi, Milan Milutinović bio razuman i kvalifikovan za pregovore, ali ništa nije smeo da kaže i prihvati bez odobrenja Miloševića.

Na pitanje da je sporazum potpisan kakva bi bila sudbina Kosova, Drašković odgovara:

- Jedno je sigurno - NATO bombardovanja ne bi bilo. I verovatno bi Kosovo danas imalo status iznad autonomije, a ne i status nezavisne države - rekao je Drašković.

Na pitanje šta je o tom periodu i ratu doznaje kasnije, a da u to vreme nije znao, Drašković je rekao:

- Nisam znao da se albanski civili ubijaju, a leševi tajno voze u Srbiju i tajno sahranjuju na poligonima policije u Beogradu, u rekama i jezerima.

 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Vjeko

24.03.2019 12:07

Slobodan je brinuo o marksističkim pogledima na svet a ne o Kosovu. Da je više voleo Kosovo nego mrzeo NATO sačuvao bi Kosovo.

Odgovori 2 11
Marković

24.03.2019 12:12

Slučaj RTS pokazuje logiku režima 99. Jel' istražen slučaj Panda? Ni u Krajini ni na Kosovu Srba nema a u obe srpske oblasti odbijen je mirovni plan. Odbio je Slobodan.

Odgovori 2 10
Ljubisa

24.03.2019 12:31

U devedesetim godinama zbog pogubne politike Slobodana Milosevica doziveli smo istorijske poraze.Da je bilo onako kako je Vuk Draskovic govorio Srbija bi izbegla NATO bombe,Kosmet bi danas bio u granicama Srbine a plate bi nam bile bar dva ipo puta vece.Ovako je vecina naroda zrtvovala vise od dve decenije zivota ali i upropastila uveliko i perspektivu svoje dece.Za sve one koni mogu normalno da razmisljaju Vuk Draskovic i SPO i danas su jedina nada i sansa da Srbija krene napred.

Odgovori 2 11
gresis

24.03.2019 13:11

@Ljubisa - Da je Milosevic prihvatio ultimatum Srbija bi danas bila NATO kolonija, narod bi bio porobljen a drzavnim resursima bi upravljali stranci, eksploatisali bi i vas i prirodne resurse. Mirovni sporazum je znacio apsolutnu kapitulaciju a drzava bi bila podeljena, Vojvodinom bi upravljali madjari, centralnom Srbijom englezi, juznom pokrajinom ameri a zapadnim delom drzave nemci. Nisi svestan sta je ponudjeni sporazum znacio a Vuk neka cuti, mnogo je on pametan lako njemu nema ni kuceta ni maceta. Da ima decu sumnjam da bi ovako lupao.