Veliko priznanje Ivici Dačiću u Buenos Airesu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.03.2019

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Ambasadi Republike Srbije u Argentini organizovana je ceremonija na kojoj je Povelja počasnog gosta Buenos Airesa uručena prvom potpredsedniku Vlade Srbije i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivica Dačić u Argentini

Ovo je treće priznanje koje Skupština grada Buenos Airesa dodeljuje ministru Dačiću, ovoga puta na predlog potpredsednika Skupštine Franciska Kintane, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. 

Višegodišnje prijateljstvo ministra Dačića i Grada Beograda sa predstavnicima Buenos Airesa je, između ostalog, rezultiralo dodeljivanjem imena Trg Republike Srbije jednom od centralnih prostora u elitnom delu Buenos Airesa. 

Ministar Dačić zahvalio je na ovom priznanju i istakao da je ono još jedan dokaz izvanrednih odnosa Srbije i Argentine. Uputio je poziv gradske uprave i predstavnicima grada Buenos Airesa da posete Beograd, kako bi imali priliku da im uzvratimo gostoprimstvo. 

Na prijemu, koji je ovim povodom organizovan u Ambasadi, pored zvaničnika grada Buenos Airesa, prisustvovali su i drugi ugledni građani argentinske prestonice, episkop Kirilo, kao i predstavnici argentinskog ministarstva spoljnih poslova i vera, diplomatskog kora i naše dijaspore. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading