(FOTO) Dačić u Montevideu: Kolegi iz Urugvaja poklonio tenisku lopticu sa potpisom Đokovića!

Autor: Republika

Vesti

22.03.2019

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Urugvaja Rodolfo Nin Novoa razgovarali su u Montevideu o aktuelnim bilateralnim pitanjima sa posebnim akcentom na saradnju u međunarodnim organizacijama, ekonomskoj saradnji i budućim projektima.

RepublikaFoto: Tanjug/MSP
Dačić sa ministrom spojnih poslova Urugvaja

Na sastanku je konstatovan obostrani interes za intenziviranje kontakata na svim nivoima, pre svega ekonomske saradnje i razmene iskustava u delu gde se mogu preneti pozitivna iskustva.

Ovom prilikom, ministar inostranih poslova Urugvaja Rodolfo Nin Novoa posle sastanka i formalnog razgovora, rekao je šefu srpske diplomatije da je veliki navijač i fan Novaka Djokovića. 

Dačić je svom urugvajskom kolegi, tom prilikom, poklonio tenisku lopticu, majicu i kačket koji je potpisao proslavljeni srpski teniser. 

Zatim su zajedno posetili stadion "Sentenario" i Muzej fudbala gde je, u prisustvu visokih zvaničnika i predstavnika vlasti i uglednih sportista, primio simbolični poklon - kopiju fudbalske lopte kojom je igran prvi Mundijal.

Podsetimo, dvojica diplomata na današnjem sastanku razgovarali su o aktuelnim bilateralnim pitanjima sa posebnim akcentom na saradnju u međunarodnim organizacijama, ekonomskoj saradnji i budućim projektima, saopštilo je danas Ministarstvo.


Kako je navedeno, na sastanku je konstatovan obostrani interes za intenziviranje kontakata na svim nivoima, pre svega ekonomske saradnje i razmene iskustava u delu gde se mogu preneti pozitivna iskustva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading