Opozicija kukala Mekalisteru: U Srbiji nema demokratije

Autor: Tanjug

Vesti

24.08.2017

18:44 >> 18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak lidera dela opozicije s izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Lekalisterom završen je nešto posle, 19 časova, a učesnici su, kako su rekli, razmenili mišljenja s evropskim predstavnikom o političkoj situaciji u Srbiji i o tome kako je oni vide.

RepublikaFoto: Tanjug
Samo kukaju: Boris Tadić i Čedomir Jovanović

Lideri DS, SDS i LDP obratili su se novinarima nakon sastanka, dok je čelnik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović sastanak napustio ranije. 

Nije poznato zašto je Radulović izašao ranije, ali, kako je novinarima preneto, nije u pitanju nikakva konfliktna situacija. 

Šutanovac: Dijalog ne postoji

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio da je Mekalisteru preneo da smatra da dijalog u Srbiji, ne samo po pitanju Kosova i Metohije, ne postoji.


Šutanovac je novinarima nakon sastanka nekoliko predsednika opozicionih stranaka sa Mekalisterom rekao da je izvestiocu EP izneo stav da podrška evropskih zvaničnika evropskom putu Srbije ne sme da bude podrška "stabilokratiji".

On je naveo da "stabilokratija" ne donosi ni stabilnost ni demokratiju, da su ugrožena ljudska prava i demoratija, da institucije ne funkcionsisu i da se zemlja nalazi u ekonomskom kolapsu. 


- Takođe sam ga informisao da je situacija je u potpunoj suprotnosti sa onim što je Mekalister izneo, a to je da Srbija ekonomski napreduje, naprotiv - rekao je Šutanovac.

Čeda: Potencijal za evropsku politiku

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je izvestioca Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera pokušao da uveri da uprkos lošem rezultatu opozicije na izborima u Srbiji postoji dovoljno potencijala za konkretniju evopsku politiku.

- Pokušao sam da ga uverim da uprkos mršavom rezultatu na izborima i očiglednoj nemoći, u Srbiji sigurno postoji dovoljno potencijala da konkretniju evropsku politiku, za otvoreni razgovor o članstvu Srbije u NATO-u, za drugačiji regionalni nastup i za potpuno drugačije međusobne odnose - rekao je Jovanović novinarima posle sastanka sa Mekalisterom kojem su prisustvovali lideri dela opozicionih stranaka.

Prema njegovim rečima, to je bio redovan sastanak evropskog izvestioca sa opozicijom, kojem je ovog puta mnogo više pažnje poklonjeno nego do sada.

- Što se mog utiska tiče jedan normalan sastanak. Za LDP je važno da se sa pitanjima nasleđenih i otvorenih problema iz prošlosti, pod čijim pritiskom ne možemo izgraditi normalno društvo, suočimo što pre - rekao je Jovanović ukazujući da pre svega misli na Kosovo i Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se sledeće godine održati izbori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading