FBI u saradnji sa Srbijom protiv kriminala

Autor: Republika

Vesti

22.03.2019

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot prisustvovali su danas sastanku srpskih i američkih stručnjaka za sprovođenje zakona, koji su razgovarali o trendovima u oblasti borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović i Kajl Skot

Na sastanku su učestvovali stručnjaci iz Federalnog istražnog biroa (FBI) i Agencije za suzbijanje narkotika (DEA) SAD-a zajedno sa ekspertima iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Stefanović i Skot saglasili su se o važnosti saradnje na polju sprovođenja zakona u borbi protiv transnacionalnih organizovanih kriminalnih grupa i dogovorili o nastavku bilateralne saradnje u navedenim oblastima.

Oni su ocenili da su se srpske snage bezbednosti pokazale kao važan i kredibilan partner u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, trgovine narkoticima i terorizma.

Od 2001. godine Sjedinjene Američke Države obezbedile su obuke za sprovođenje zakona i bezbednosnu pomoć Srbiji, naročito u oblasti granične bezbednosti, carine, borbe protiv terorizma i borbe protiv organizovanog kriminala, u vrednosti od više od 30 miliona dolara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Marija

22.03.2019 11:47

Svaka pomoc i saradnja potrebna je da bi se organizovani kriminal sto vise smanjio u Srbiji.

Miki

22.03.2019 11:49

Kriminal je globalni problem. Samo povezivanjem i saradnjom, moze se svesti na prihvatljivu meru.

Matija

22.03.2019 11:49

Srbija je oduvek bila partner spreman za saradnju, otvorena prema novitetima i savetovanjima, a sve u cilju boljeg i sigurnijeg zivota svojih gradjana.

sanaj

22.03.2019 11:52

Srbija staje na put kriminalu i to jasno pokazuje.