Zagreb i Sarajevo su se "malo" zaigrali: Presuda Karadžiću potvrdila da RS nije genocidna tvorevina

Autor: Tanjug

Vesti

21.03.2019

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presuda Radovanu Karadžiću i stav Žalbenog veća u Hagu da prvi predsednik Republike Srpske nije kriv po tački optužnice za genocid u sedam opština u BiH potvrđuje da RS nije genocidna tvorevina, čime se izbijaju "aduti" Sarajeva i Zagreba da je ona stvorena etničkim čišćenjem drugih naroda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radovan Karadžić

List podseća da posle presude bošnjački i hrvatski lideri "šalju poruke žaljenja" što Karadžić nije osuđen i po ovoj tački optužnice i da se "nadaju da će za ove događaje biti osuđen (bivši komandant Vojske RS) general Ratko Mladić.

Međutim, kako za "Novosti" kaže pravni savetnik u Mladićevoj odbrani Miodrag Stojanović, poslednja odluka, kao i prvostepene presude Karadžiću i Mladiću, "nije realno očekivati da general bude optužen u drugostepenoj presudi za genocid u šest opština, a Srpskoj se stavi sramotna hipoteka".

- Praktično, takva situacija nije moguća. Očekujem da u pravosnažnoj odluci Mladiću deo žalbe tužilaštva za genocide u šest opština bude odbijen, kao i u prvostepenoj. Kada bi se, hipotetički govoreći ovo desilo, taj sud bi sam sebe uništio. Da jedno veće kaže da nije bilo genocid, a isti sud u drugom veću kaže da jeste. To je prosto apsurdna situacija - rekao je Stojanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading