Brnabićeva o upadu na RTS: Tim potezom su završeni mirni protesti!

Autor: Tanjug

Vesti

21.03.2019

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne zna ni za kakve najave radikalizacije građanskih protesta, i istakla da građani nemaju razloga da brinu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

- Nisam sigurna kakvu radikalizaciju protesta najavljuju, pošto očigledno onakav upad na RTS njima nije bio dovoljno radikalan. Ne znam kakvu dalju radikalizaciju u odnosu na ono što smo videli u subotu noć ili nedelju, što je neverovatno.

- Ja mislim da to niko normalan u Srbiji neće podržati, osim njih 20 ili 30 u Savezu za Srbiju. Naravno, građani Srbije nemaju čega da se plaše. Mi smo pokazali svih ovih nedelja, posebno kada su oni radikalizovali protest, da je država Srbija u potpunosti slobodna, sposobna da sačuva i red i ustavni proedak i da zaštiti demokratsku volju građana - rekla je Brnabić gostujući u emisiji "Oko" RTS-a.


Prema njenim rečima, SzS jedino želi da isprovocira Vladu Srbije i policiju, kako bi imali izgovor za neko veće nasilje.

- To se neće desiti. Meni su one scene u 2019. godini bile neverovatne, u Srbiji, zemlji koja, ako je nešto pokazala, to je da poštuje demokratske proteste, mirne proteste. Dakle, da građani mogu da izađu i pokažu nezadovoljstvo - rekla je premijerka.

Kako kaže, radikalizacija je počela onda kada su na ulicu izneta vešala.

- To veče, kada smo mi osudili vešala, oni su rekli da je u pitanju neko iz Srpske napredne stranke. Kada se ispostavilo da je to ipak neko iz SzS-a, onda su rekli da vešala i nisu tako strašna. Od tih vešala je polako krenula radikalizacija protesta, koja se završila nasilnim upadom na RTS.

- Ako oni kažu da čak ni to nije radikalan protest, nego će dalje da radikalizuju, ja im kažem da se to u Srbiji neće desiti i da ćemo mi svakako da zaštitimo građane od maltretiranja nasilne manjine - istakla je Ana Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading