Opoziciju podelila presuda u Hagu: Sad se glođu i zbog Radovana

Autor:

Vesti

22.03.2019

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presuda Radovanu Karadžiću kojom je osuđen na doživotni zatvor dodatno je pocepala opoziciju, u kojoj se poslednjih dana ionako međusobno ratuje na sve strane. U klinču su se tako juče našli Jeremićev poslanik Đorđe Vukadinović s jedne strane i funkcioneri demokrata Dragan Šutanovac i Balša Božović, kao i jedan od najbližih saradnika Vuka Jeremića advokat Vladimir Gajić, s druge.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Đorđe Vukadinović

Sve je počelo porukom na Tviteru Reufa Bajrovića, predsednika Građanskog saveza BiH i osvedočenog srbomrsca, da je "ukidanje Republike Srpske kao genocidne tvorevine zavet za iduće generacije". Na to je oštro reagovao Vukadinović, koji je, između ostalog, ocenio da je prava meta presude Karadžiću u stvari RS. Na njegovu konstataciju, međutim, stigli su rafalni odgovori (pogledajte tvitove). Ukratko: Božović smatra da je Karadžić ratni zločinac, a da je Vukadinović paranoičan, Šutanovac ga pita: "Ti si Vlah ili možda nisi?", dok mu Vladimir Gajić poručuje da skreće sa teme...

Usledio je Vukadinovićev kontranapad:

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Balša Božović

- Samo za kolegu Balšu i sve druge u Beogradu koji su današnju presudu pozdravili kao "trijumf pravde", "individualizaciju krivice" i preduslov "regionalnog pomirenja". Pročitajte pažljivo gospodina Reufa. A Reuf nije tamo neki zatucani "balija", već be-ha "Čeda" i "građanista".

Foto: Printskrin
RepublikaFoto: Public

Anđelković: Navlače sramotu na sebe

Analitičar Dragomir Anđelković za Srpski telegraf ističe da bi Bošnjaci trebalo da se sete da su imali SS diviziju i bili na strani nacizma, a mnogo ih je bilo i u ustaškim redovima.

- Prosto je neshvatljivo da neko ispoljava taj nivo autošovinizma i mržnje prema sopstvenom narodu. Neki u opoziciji koji se sad raduju osudi Karadžića preuzimaju na sebe sramotu kao retko ko u našoj istoriji, jer to je jedna vrsta ponižavanja svog naroda i prizivanja novih nesreća. Time prizivaju ukidanje RS i razne nove probleme.

Predsednik Zavetnika Stefan Stamenkovski za Srpski telegraf kaže da je izjava Bajrovića samo nastavak kampanje za ukidanje RS, a da ga reakcije dela opozicije ne čude:

Foto: Printskrin

- Te opozicione strukture su direktno naslonjene na zapadne ambasade, koje koordiniraju protestima u Beogradu. Oni u ovom trenutku svaku opozicionu misao koja je ipak koliko-toliko državotvorna žele da marginalizuju i da društveno odgovornog pojedinca i političare na taj način diskredituju.

Foto: Printskrin
RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Sergej oduševljen doživotnom kaznom

Pokret slobodnih građana, na čijem je čelu glumac Sergej Trifunović, izdao je saopštenje u kojem pozdravlja doživotni zatvor za Radovana Karadžića. Očekivano, s obzirom na to da je Trifunović svojevremeno u Sarajevu nosio majicu sa likom Jovana Divljaka, generala zloglasne Armije BiH.

- Svako negiranje s*anja koje dolazi sa naše strane kontraproduktivno je u svakom smislu. Uporno nepriznavanje sopstvenih grešaka nas samo vodi u veći mrak - napisao je na Tviteru Trifunović.

Za poslanika SNS Vladimira Đukanovića svađa u opoziciji pokazuje ko je saradnik vlasti u Sarajevu, a sedi u Beogradu:

Foto: Printskrin

- Bajrović kaže da RS treba ukinuti, a u stvari bi oni morali da se ukinu jer su bili nacistički kolaboracionisti. Što se tiče svađe u opoziciji, to je svađa unutar bošnjačkog biračkog tela.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Bojana Maljević: Boško je fašista!

Obradović: Bio sam zaljubljen u nju

Glumica Bojana Maljević nazvala je Boška Obradovića fašistom i poručila da neće da sa njim da osvaja slobodu na protestima. Ona je rekla da građani moraju da se distanciraju od poteza opozicije koji štete svima, a korist donose samo lideru Dveri i Aleksandru Vučiću.

- Smatram da je vlastima bio potreban incident na protestima, ali ne verujem da su oni izazvali upad u RTS - rekla je glumica i zaključila da Obradović ima fašističke stavove.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Obradović je na to reagovao tako što je Tviteru napisao da je bio zaljubljen u nju.

- Kad sam imao 18 godina, bio sam zaljubljen u Bojanu Maljević zbog kultnog filma "Ni na nebu ni na zemlji", manifesta svih naših moralnih i društvenih propasti. Možda sam luzer kao moj kolega Stole iz tog filma i sve stavljam na kocku, ali ne mogu da se pomirim sa tim da živimo u laži - napisao je Obradović. I. Ž.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zdjurdjevic

22.03.2019 06:44

Her Gebels Milovanoviću, a šta je Svevišnji Vučić izjavio kao i njegovi satrapi iz stranke u vezi presude Karadžiću. Ćute ko pi..e jer im je dat takav nalog od prijatelja iz EU