Simonović definitivno završio: SO Grocka izglasala ostavku

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.03.2019

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština opštine Grocka izglasala je danas ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simovića, čime je zvanično prestala njegova funkcija.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

Skupština je donela rešenje i o prestanku funkcije Simonovićeve zamenice i članova veća opštine.

Pre toga je prihvaćena ostavka zamenika predsednika Skupštine opštine Radeta Ivetića i tajnim glasanjem izabran je novi zamenik Mile Kanarević.

U nastavku sednice biće izabran novi predsednik opštine, a predložena je Živadinka Avramović koja je do sada bila zamenik opštine. 

Sednici je prisustvovalo 31 od ukupno 35 odbornika, a na početku sednice je usvojena dopuna dnevnog reda sa predlogom o razrešenju Simonovića, budući da je on u ponedeljak na pisarnici Skupštine opštine i formalno podneo ostavku.

On je ranije izjavio da ostavku podnosi zbog situacije u kojoj se nalazi, a sumnjiči se da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekivanja tri osobe da zapale imovinu Jovanovića 12.decembra prošle godine.

Simonović je pušten iz pritvora 7.marta u kojem je bio od 25. januara.

Osim Simonovića, optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, za koje je tužilaštvo predložilo pet godina zatvora, i Aleksandar Mihailović za kojeg je predložena zatvorska kazna od šest godina. 

Simonović ne prisustvuje današnjoj sednici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
nikola

20.03.2019 09:52

Sta se toliko podiglo prasine? Kriv je, svestan je krivice, podneo je ostavku, odbornici usvojili pa da zavrsimo sa ovom pricom. Idemo dalje...

MILA

20.03.2019 09:58

Zakon je isti za sve koji počine neko krivično delo

Davor

20.03.2019 10:09

Simonovic je pokazao moralnu stranu, a da li je naredio paljenje kuce, to neka vec utvrdi sud.

kaja

20.03.2019 10:10

Na sudstvu je da dokaže krivicu.