Razotkrivena lažna sindikalna organizacija SLFS: Panić radio protiv vlasti, a krio se iza Sindikata

Autor:

Vesti

20.03.2019

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivači Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) raskrinkali su dr Radeta Panića, predsednika ovog Sindikata, i obelodanili da je SLFS koristio samo kao paravan za svoje političko angažovanje u pokretu građana Lokalni front, koji sve vreme radi protiv predsednika Aleksandra Vučića i aktuelne vlasti.

RepublikaFoto: youtube.com/Nedeljno Popodne
Rade Panić

Kako je dr Panić kao predsednik koristio svoju poziciju da bi propagirao ideje Lokalnog fronta, pokazuje i to što se našao na mestu govornika na protestu "1 od 5 miliona".

Da je sam sindikat, na čijem je čelu, na ivici ambisa, na vreme su upozoravali sami osnivači, koji su istakli da je SLFS pred nestajanjem. Oni su slali i upozorenje u kojem navode da je Panićevo rasipničko ponašanje za četiri godine, koliko je predsednik, ispraznilo kasu sindikata, te da su zbog njega izgubili na reprezentativnosti.

- Pre četiri godine, Dr Paniću je povereno da vodi reprezentativni SLFS, na čijem računu je bilo 100.000 evra. Međutim, za vreme njegovog mandata, pored trošenja godišnje članarine, od pomenute sume godišnje je trošeno još oko 20.000 evra, a bahatim i rasipničkim ponašanjem za to vreme potpuno je ispraznio kasu. Pored toga, sindikat je izgubio reprezentativnost, novac planiran za kupovinu prostorija za SLFS je potrošen, ugled sindikata je oslabio, lekari odlaze, a računovodstvo je preselio u Kraljevo iz samo njemu poznatih razloga - navodi jedan od osnivača ovog sindikata.

Ni "S" od sindikata

O tome da u ovoj organiziciji nema ni "S" od sindikata, oglasilo se i Ministarstvo zdravlja.

- Osim što ne poseduju reprezentativnost, svojim nastupima apsolutno potvrđuju da su politička organizacija koja nema smelosti niti hrabrosti da se predstavi na pravi način, već se poput kukavica kriju iza časnog sindikalnog pokreta - navedeno je u saopštenju ministarstva.

Upravo zbog bahatog ponašanja dr Radeta Panića, SLFS je doneo odluku da imenuje novog predsednika - dr Ferenca Tota, dosadašnjeg potpredsednika sindikata.

- Slična situacija u sindikatu bila je i pre 15 godina, pa su osnivači SLFS tada formirali privremeni organ i tako spasili sindikat - dodaje naš sagovornik.

On predlaže da se i sada formira privremeni organa koji bi za šest meseci izvršio sve kontrole i pripremio skupštinu SLFS.

- Takođe, dr Panić ne može ostati ni na kakvoj funkciju u sindikatu, zbog svega navedenog, ali i dve krivične prijave. Ne može ostati ni predsednik Glavnog odbora, jer je prošle godine osuđen na zatvor 28 meseci - tvrdi jedan od osnivača ovog Sindikata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading