Dačić otkrio sve Pacolijeve laži: Ovo je šamar svima iz Prištine!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

19.03.2019

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef srpske diplomatije je naveo da su neke države za koje Priština tvrdi da su priznale Kosovo glasale protiv prijema Kosova u Interpol.

Šef srpske diplomatije argumentima matirao Pacolija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je demantovao da je novoizabrani šef alžirske diplomatije Ramtane Lamamra zahvalio na čestitci ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju i pozvao ga da poseti Alžir.

- Važno je da se to razjasni. Ta informacija uopšte ne odgovara istini. To je objavljeno s lažnog naloga. Ja se nisam obraćao narodu Kosova (...) Te poruke ne odgovaraju zvaničnoj poziciji Alžira - odgovorio je Lamamra ruskom novinaru.

Dačić je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je to najbolji primer za laži kojima se Priština služi.

- Ovo je još jedan veliki šamar svima iz Prištine koji se služe lažima, ovo je još jedan krucijalni dokaz koji govori o tome da je to jedna politička tvorevina koja je zasnovana na laži, koja je zasnovana na zločinu - navodi se u izjavi.

Šef srpske diplomatije je naveo da su neke države za koje Priština tvrdi da su priznale Kosovo glasale protiv prijema Kosova u Interpol.

- Trinaest zemalja je povuklo priznanje Kosova, oni više nemaju većinu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji i taj trend će se nastaviti i dalje - naveo je Dačić.

Dačić je to saopštio povodom pisanja danasnje prištinske Kohe, da kampanju Beograda za lobiranje protiv nezavisnosti Kosova predvodi, Vladimir Cizelj, za kojeg kažu da je čovek "mračne prošlosti", rođen u Sloveniji, sa srpskim i izraelskim državljanstvom, koji je bio direktno uključen u lobiranje Beograda za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova u slučaju Surinama, Komora, Lesota i Burundija, Dačić kaže da to ne želi da komentariše jer, kako kaže, ne želi da mi budemo kao oni.

Svedoci smo, ističe Dačić, da se ovih dana nastavlja jedna kampanja laži i uvreda, koja dolazi iz Prištine kada je reč o Srbiji.

- Tako smo i danas mogli još jednom da pročitamo u nekim njihovim medijima o tome da, pored toga što su oni svih ovih meseci demantovali da su zemlje povlačile priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i dan danas oni govore o nekim lažnim protokolima i izjavama tih ministara koje smo mi navodno korumpirali. Čak, pominju i oružje koje smo mi njima davali ili prodavali - naveo je Dačić, koji je i prvi potpredsednik vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading