Nije vreme za pomirenje: Samo trećina građana bi prihvatila izvinjenje NATO

Autor: Tanjug

Vesti

18.03.2019

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto manje od polovine građana, njih 46 odsto, smatra da ni posle 20 godina od bombardovanja još nije došlo vreme za pomirenje sa NATO-om, pokazalo je istraživanje javnogg mnjenja obavljeno za Insitut za evropske poslove.

RepublikaFoto: youtube.com/Eternal Belgrade
Foto: Ilustracija

Samo trećina građana prihvatila bi izvinjenje zbog NATO bombardovanja, dok ostale dve trećine ne bi, izjavio je večeras direktor Instituta Naim Beširi u uvodu debate "20 godina od NATO intervencije, da li je vreme za pomirenje".

U debati su učestvovali poslanik Dragan Šormaz, bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac, sociolog Vesna Pešić i predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

- Saradnja Srbije i zapadne vojne alijanse za građane Srbije zaslužuje nešto veću ocenu od dvojke, rekao je Beširi i dodao da na ocenu nije uticala ni činjenica da većina od 52 miliona evra donacije Ministarstvu odbrane dolazi od zemlja članica NATO.

Istraživanje čije je rezultate Institut dobio danas pokazuje i da 31 odsto građana podržava saradnju.

Članstvo podržava svega 10 osto građana, dok se 79 odsto protivi toj ideji, naveo je Beširi i dodao da je istraživanje pokazalo da 45 odsto građana smatra da je za tih 78 dana, "koji su bili skoro najcrnji dani u skorašnjoj istoriji", ubijeno između 2.000 i 5.000 ljudi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading