Zakon ne da Balši da poseti Padinjak

Autor: Tanjug

Vesti

18.03.2019

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je danas da nema zakonskog osnova da se poslanicima Demokratske stranke (DS) Balši Božović i Maji Videnović omogući poseta prekršajno kažnjenih zatvorskom kaznom od 30 dana u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj skeli).

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Balša Božović

Uprava ističe da njima nije rečeno da postoji zabrana Ministarstva pravde, kao i da prema Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija, osuđeni ima pravo na posetu "bračnog druga, dece, roditelja, usvojenika, usvojitelja i ostalih srodnika u pravoj liniji i u pobočnoj liniji do četvrtog stepena krvnog i tazbinskog srodstva, kao i hranitelja, hranjenika i staratelja", a poslanici DS-a to nisu. 

U saopštenju se ukazuje da su posete prekršajno kažnjenima tom zatvoru omogućene zavodu ponedeljkom i petkom od 10 do 13 časova, kao i da su danas branioci posetili dvojicu prekršajno kažnjenih od njih pet. 

Takođe, porodice su ostavile pakete za tri prekršajno kažnjena, navodi Uprava.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Tresimesi1

18.03.2019 17:31

Ko je kriv ima da odgovara po zakonu,i nema šta da ih posećuju politički lideri koji su ih i naterali u to nedelo.

Bane

18.03.2019 17:51

Neki poslanici DS-a bi trebali da budu zajedno sa pritvorenima.

Milan

18.03.2019 18:33

Sta ce tamo kad nema sta pametno da nauci krivce.

Herc

18.03.2019 19:04

Ma i ovog Balsu poslati gde mu pripada mesto, u zatvor za nasilnicko ponasanje i siledzijski pokusaj a koji se osilio a do juce ih nije ni poznavao. Pravi se dobra dusa. Lazljivko pokvareni.