Vučić o protestima: Čekam da narednih dana da vidite rezultate njihove akcije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.03.2019

10:56 >> 11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Beogradu skup pod nazivom "Dvadeset godina od bombardovanja Jugoslavije - pouke za evropsku bezbednost u 21. veku".

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Predsednik je na skupu novinarima rekao da je zahvalan zameniku predsednika Saveta Federacije Ruske Federacije Andreju Turčaku koji je došao da poseti Srbiju. 

- Nas čeka danas još jedan sastanak i drago mi je što sa Rusijom imamo dobru saradnju - rekao je predsednik. 

Vučić je na pitanje kako komentariše zahtev Obradovića da će tražiti danas da se puste učesnici protesta koji su uhapšeni, rekao da ne želi više tim stvarima da se bavi. 

- Imam mnogo pametnija posla, važna, i hoću time da se bavim. Svako neka radi svoj posao, važno je da ne bude nasilja, a svako ko ga počini biće sankcionisan - rekao je predsednik. 

Vučić je rekao da li je bilo krivičnog dela na protestima, da je to pitanje kojim će se tužilaštvo baviti. 

- Mislim da su ljudi sve videli juče, sledi nam važna nedelja, nedelja sa potencijalnim investitorima i time želim da se bavim - rekao je predsednik. 

Na pitanje kako komentariše reakcije iz regiona i EU iz regiona, predsednik je rekao da se ne plaši ni pritisaka, ni smrti, ni bilo čega. 

- Na vlast se dolazi izborima, demokratskim putem, a ne tako što u prostorije unosite testere. Hvala im na tome što vole da viče, što podstiču nasilje, mi nasilje da dozvolimo nećemo, sve drugo mogu da rade. Ja da bežim od njih neću i neću nikada da bežim, meni je savest čista - odgovorio je Vučić. 

On je dodao da smatra da je važno da se dijalog odigra u parlamentu, ali da se to očigledno ne dešava. 

- Parlament je mesto gde se razgovara, a mi smo na to uvek spremni - rekao je Vučić i dodao da mu je najvažnije kako će da reaguje narod. 

- Čekam da narednih dana da vidite rezultate njihove akcije i mislim da su oni napravili katastrofalnu grešku, i da je to rezultat besa, frrustracije i poličke nemoći - dodao je predsednik Srbije.

U šetnji ih je bilo 687, istakao je Vučić dodavši da se broj kasnije smanjio.

- Sa građanima sam spreman da razgovaram, ali sa ovom trojicom neću da razgovaram. Sa fašistima ne razgovaram - istakao je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
lana

18.03.2019 14:18

Opozicija nema nikakve rezultate.

Mia

18.03.2019 15:57

Sramota sta rade!

Mario

18.03.2019 21:37

Nema nista od opozicije.