Gradonačelnik Radojičić: Napad na Vučića - napad na demokratski poredak

Autor: Tanjug

Vesti

17.03.2019

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić osudio je večeras okupljanje i pravljenje obruča oko zgrade Predsedništva Srbije, pretnje opozicije predsedniku Srbije koji je u tom trenutku bio u zgradi, napad na pripadnike MUP-a, koji su radili svoj posao, kao i okupljanje demonstranata ispred policijske stanice "29. novembar".

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Zoran Radojičić

- Napad na predsednika (Aleksandra) Vučića predstavlja direktni napad na demokratski poredak Republike Srbije, kao i pokušaj da se nasilnim putem prekraja i poništva izborna volja građana, što je nedopustivo u blio kojoj državi Evrope i sveta - istakao je Radojičić u saopštenju za javnost. 

On je ocenio da su jučerašnji i današnji događaji "stvaranje slike da u Beogradu vladaju nemiri koji mogu u svakom trenutku da eksaliraju i dovedu u pitanje bezbednost građana i imovine" i da je cilj opozicije da ulica zameni debatu u Skupštini i nadmetanje na demokratskim izborima.

 

 

Gradonačelnik Beograda poručio je građanima Beograda i Srbije da se ne plaše.

- Nedopustivo je da se gradske ulice na ovaj način blokiraju i da se Beograđanima onemogućava funkiconisanje i kretanje. Građane molim da se ne plaše, jer će nadležne službe i pripadnici MUP-a dati sve od sebe, kao što je to bio slučaj i sinoć, kako bi bezbednost svih nas bila zagarantovana. Uvek sam bio i biću protiv nasilja bilo koje vrste jer smatram da su razgovor, kompromis, izbor, uzajamno razumevanje i poštovanje jedini ispravni obrazac ponašanja u savremenom demokratskom društvu - istakao je Radojičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Miloš

17.03.2019 21:19

Sramno ponašanje opozicije

Jovana

17.03.2019 21:20

Sramota od opozicije!

Dule

17.03.2019 22:40

Napada na predsednika mu daje snagu da jos vise istraje jer ima podrsku naroda.

Tijana

18.03.2019 09:12

Opozicija treba da se srami.