Rado ide Srbin u vojnike: Regruti - u stroj!

Autor: Tanjug

Vesti

24.08.2017

09:13 >> 10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pokrenuli su proceduru za prijem profesionalnih vojnika, a mogu se prijaviti kandidati koji imaju srpsko državljanstvo, služili su vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

Vreme je za pojačanje u redovima Vojske Srbije

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, reč je o kontinuiranom prijemu vojnika u komande, jedinice i ustanove Vojske sve dok se ne popune radna mesta.

- To će biti prilika za zaposlenje i novim generacijama mladića i devojaka na šestomesečnom dobrovoljnom služenju vojnog roka - navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsećaju da je i krajem oktobra 2016. godine pokrenuta inicijativa za prijem 300 profesionalnih vojnika iz redova onih koji su dobrovoljno odslužili vojnog rok, a polovinom februara i krajem juna tekuće godine inicijativa za prijem još 1.175 profesionalnih vojnika iz redova vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane. Od navedenog broja njih 1.018 je već u stroju Vojske Srbije, navodi se.

Biće primljeni vojnici iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, te su potencijalni kandidati svi državljani Srbije koji su odslužili vojni rok sa oružjem i imaju manje od 30 godina starosti.

Obrazac prijave za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika, kandidat može popuniti i podneti svakog radnog dana u vremenu od 8 do 14 sati u vojnim poštama navedenim u Obaveštenju o stalnom prijemu profesionalnih vojnika na određeno vreme u Vojsku Srbije.

Na broj telefona koji se može naći u istom Obaveštenju, mogu se naći i podaci o potrebi za prijemom, po rodovima-službama i mestima službovanja.

Selekcija kandidata, preciziraju iz MInistarstva odbrane, realizuje se u tri dela, od kojih svaki traje jedan dan.

U prvom delu, kandidati podležu opštem lekarskom pregledu i proveri fizičke sposobnosti.

Radi provere fizičke sposobnosti kandidati treba da sa sobom ponesu patike, trenerku ili šorc i majicu.

U drugom delu selekcije, kandidati podležu psihološkoj proceni, a u trećem delu, medicinsko - zdravstvenoj proceni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading