"Ne treba nam politika nasilja"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.03.2019

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maje Gojković najoštrije je osudila nasilje koje promoviše Savez za Srbiju na čelu sa Draganom Ðilasom i Boškom Obradovićem, koji su nakon jučerašnjeg vandalskog upada u Radio televiziju Srbije, danas nastavili sa politikom nasilja i napadom i na pripadnike MUP-a.

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković

- Fašističkim metodama, napadom na medije i legitimne institucije, žele da izazovu haos na ulicama, a takvoj eskalaciji pribegavaju očigledno svesni da gube podršku i onih građana koji su učestvovali u protestima", saopštila je Gojković.

Oni, koji zagovaraju politiku vešala i testera i koji su opljačkali državu i sada očigledno žele da se vrate na vlast nasilnim metodama, mimo izborne volje građana, moraju da znaju da ne mogu ovako uplašiti legalno i legitimno izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je dobio ogromnu podršku građana i sprečiti ga da obavlja svoj posao na izgradnji pristojne i moderne Srbije u interesu građana, rekla je ona.

Činjenica da nasilje izazivaju posebno na današnji dan, kada se obeležava 15 godina od strašnog pogroma Srba na Kosovu i Metohiji i u vreme kada se Srbija bori da odbrani interese države i Srba na Kosovu i Metohiji, istakla je Gojković, govori da oni rade u nekim svojim ličnim interesima, a suprotno interesima građana i države Srbije.

Predsednica skupštine pozvala je sve nadležne organe da procesuiraju i u skladu sa zakonom sankcionišu sve one koji su napali pripadnke MUP-a i sprovodili nasilje i tokom upada na RTS i ispred Predsednštva Srbije. 

Srbija je demokratska država, gde su mirni protesti građana dozvoljeni, ali nasilje se ne sme tolerisati i nadležni organi će zaštiti pravni poredak zemlje, navela je Gojković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading