"Ne pada mi na pamet da izvodim vojsku na ulicu, ali ovo se ne dešava slučajno"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.03.2019

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da su upad demonstranata i lidera SzS u RTS i današnji protest ispred Predsedništva, planski i organizovani, te istakao da se Vojska Srbije ne kreće nigde, a pogotovo ne prema centru Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Aleksandar Vučić

Vulin je rekao da nije slučajno da se sve dešava danas, na 17. mart, ali da niko ne govori o pogromu Srba na KiM od pre 15 godina.

- Vojska obavlja redovne aktivnosti i ne kreće se nigde. Uzimati jednu instituciju poput vojske, koja ima veliki ugled i tako se ponašati prema njoj, govori o zlim namerama tih ljudi, o pokušaju uvođena straha, panike - rekao je Vulin za TV Pink.

On je naglasio da je predsednik Aleksandar Vučić vrhovni komandant Vojske Srbije i da samo on može da izda naređenje o pokretu vojske, što nije učinio.

- Vučić neće da beži, ni da se sklanja. On nije kukavica - kazao je ministar.

Kako je rekao, nije slučajno da se sve dešava danas, na 17. mart kada su Srbi 2004. godine preživeli poslednji pogrom u Evropi. 

- Danas bi Jeremić, Ðilas, Obradović da izazovu građanski sukob. Danas niko ne govori o 17. martu, koliko je Srba proterano, a pričamo o tome kako će Srbi zagaziti u građanski rat i kako će Srbi na silu da menjaju vlast - rekao je Vuiln.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Haos u RTS-u

On je pohvalio pripadnike MUP-a, što su, kaže, juče reagovali profesionalno i na miran način, da se ne desi nešto zbog čega ćemo sutra u celom svetu biti prikazani ponovo u lošem svetlu, da može da se kaže - evo opet se Srbi tuku, takav su narod...

Vulin je rekao i da su poslednja dešavanja najstrašnija poruka investitorima ili bilo kome ko razmišlja o Srbiji, jer niko neće da donese četiri milijarde dolara i napravi fabriku u zemlji u kojoj se "skupi njih 300, pa napađu Predsedništvo, upadaju u Javni servis".

- Sve je najavljeno i očekvano. Ðilas je mirno šetao po KiM zaštićen od strane pirpadnika OVK sada u kosovksoj policiji, a zvaničnici Srbije ne mogu na KiM bez velikih problema. Mislite da je to slučajno? Da li je slučajno kada se nađu u Skoplju i pričaju o tome na koji način će šta finansirati - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, jasno je da planovi organizatora ne idu kako je trebalo i da se Srbija pokazala kao mnogo tvrđi orah.

- Ovo nema veze sa politikom. Ovo nije protest, skupile se siledžije, koje bi da upradnu u Predsedništvo, kao juče u RTS. To je strašno upozorenje šta nam pripremaju i šta bi voleli da se desi -rekao je Vulin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading