Rakijica, ajvar, kompot! Vučić obišao domaćinstvo Verbunkić u Rtkovu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.03.2019

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić danas je posetio naselje Rtkovo gde je obišao domaćinstvo Nikole Verbunkića.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Dočekali su ga ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, porodica Verbunkić i prozvođači iz tog kraja, a poslužen je tradicionalno pogačom i solju.


Predsednik je imao priliku da vidi proizvode koje je porodica Verbunkić napravila od voća i povrća iz svoje bašte - slatko, kompot, ajvar, a probao je i domaću rakiju.

U razgovoru sa okupljenima, Vučić najavio je da će biti obnovljen put Kladovo - Rtkovo, za šta će država iz repbličkog budžeta dati 75 miliona dinara, a ostatak sredstava izdvojiće "Putevi Srbije" iz sopstvenog budžeta.

 

 


Naveo je i da će biti uloženo 1,3 milijardi dinara za put Kladovo - Brza Palanka, u dužini od 23 kilometara.

Predsednik je razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima iz tog kraja na koji način država može konkretno da im pomogne.



Zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu i dodao da je Nikola Verbunkić, proglešen za najboljeg domahcina u kladovskoj opštini.

Vučić je posebno izrazio zadovoljstvo što se Nikolin sin Bojan, koji je bio u Austriji, vratio iz inostranstva da živi u Rtkovu, jer je važno da što više ljude ostane u Srbiji.

 

 

Nikola Verbunkić obrađuje 500 hektara plodnih oranica u Ključkoj niziji, a osim toga otvorio je i prodavnice stočne hrane od Kladova do Bora, kao i firmu "Bolji život" koja ima 18 zaposlenih, bez sezonskih radnika.

Gaji pšenicu, suncokret, kukuruz, ječam, tritikalu i ovas, a najmanje 80 odsto svoje proizovodnje prodaje negotinskoj Uljarici i fabrici stočne hrane "Agromil" iz Pojata.

Posle Rtkova, Vučić obilaz Bor gde će se, zajedno sa premijerkom Srbije Ana Brnabić, obratiti građanima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Lena

16.03.2019 15:53

Uspesna kampanja "Buducnost Srbije" se nastavlja danas u Borskom okrugu. Predsednik Srbije na taj nacin moze direktno da cuje pohvale i probleme gradjana.

Nadica

16.03.2019 16:07

Narod domacinski docekuje predsednika dok Djilasa cekaju zvizduci i podsmeh.

Olivera

16.03.2019 16:14

Srpski domacin je uvek znao da ugosti kako dolikuje nasim obicajima!

Maja

16.03.2019 16:50

Prava Srpska domacinska kuca, ugostiti svakoga znaju a pogotovo predsednika.