KFOR neće da štiti Srbe?! Ima ko hoće!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.03.2019

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da ako Kfor ne bude radio svoj posao na Kosovu i Metohiji, odnosno štitio Srbe, da ima ko će to da radi umesto njih i poručio Srbima da ne treba da brinu da li će doći do nekog novog pogroma.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
KFOR

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da li se, imajući u vidu da se sutra obeležava godišnjica pogroma nad Srbima 2004. godine, može strahovati od novog pogroma na KiM, kao i da li se može se do kraja verovati Kforu.

- Mi imamo pristojnu saradnju sa Kforom, ali posle poslednjih akcija Prištine i hapšenja Marka Ðurića i upada na Gazivode, to poverenje je manje. Ali, mi održavamo komunikaciju i moramo ponovo da uspostavljamo i gradimo dobre i bolje odnose sa Kforom. Verujemo da su oni tu da bi zaštitili i sačuvali srpsku zajednicu - naglasio je Vučić.

Ako ne budu radili svoj posao - ima ko će, istakao je Vučić i dodao da Srbi ne treba da brinu.

Na pitanje ko će biti odgovoran ako sve izgubimo na KiM, Vučić je kratko odgovorio - to pitajte one koji se busaju u prsa i junče, a ne znaju ni na karti da pokažu gde je Kosovo i Metohija -.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Miki

16.03.2019 13:39

Nase zalaganje da ocuvamo mir ne proistice iz nase nemoci, vec naprotiv snage da ocuvamo mir, a sto se tice vojne odbrane, Srbija je danas mnogo jaca, nego prethodnih decenija.

filip

16.03.2019 15:53

Kfor mora da radi svoj posao na Kosovu i Metohiji, a to je da zastiti srpski narod.

Maja

16.03.2019 17:17

KFOR izgleda i ne planira da stiti nas narod, ali mi smo tu.

Mica

16.03.2019 17:41

Svi su tu za nasu bracu i sestre sa Kosova.....