KUBUROVIĆ: Srbija ne skriva zločince kao prištinski organi!

Autor: Tanjug

Vesti

15.03.2019

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka pravde Nela Kuburović poručila je Abdelardu Tahiriju da srpski organi ne skrivaju zločince, kao što to rade Tači, Haradinaj i Veselji, te da je jedina krivica koju snosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić to što ima strpljenje, hladnu glavu i odlučan stav da na sve provokacije iz Prištine odgovara mirnim tonom, bez pretnji i bez poziva na nasilje.

RepublikaFoto: Tanjug
Nela Kuburović

Ona je to rekla povodom tvrdnji Tahirija da je Vučić nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića i da skriva osumnjičenog za ubistvo Milana Radoičića. 

- Srpski organi nisu i neće skrivati i prikrivati zločince i ubice, kao što to rade ovekovečeni zločinci OVK, poput Tačija, Haradinaja i Veseljija, ogrnuti u ruho takozvanih kosovskih političara - navela je Kuburović u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu. 

Kuburović je dodala da Tahiri ima pravo kada kaže da sigurno postoji politička pozadina ubistva Ivanovića, jer, u suprotnom, ističe ministarka, prištinski organi nikada ne bi odbili formiranje zajedničkog istražnog tima sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu. 

- Nikada ne bi odbili da proslede čaure sa mesta ubistva, a ne bi im trebalo i nekoliko meseci da proslede Zapisnik sa uviđaja - dodala je Kuburović.

Ona je podsetila da takozvani kosovski organi nijednu zamolnicu za dostavljanje informacija u vezi sa navodnom istragom protiv Milana Radoičića nisu dostavili Beogradu. 

Iz toga se vidi pravna i činjenična osnovanost njihovih optužbi, zaključila je Kuburović.

Ministar pravde u privremenim kosovskim institucija Abelard Tahiri tvrdi da je Milan Radoičić izvršio atentat na Olivera Ivanovića, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića označio je kao navodnog nalogodavca. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading