Otkrivamo plan Prištine: Veselji i Tači sa ovim Srbinom pakuju našoj zemlji ubistvo Olivera!

Autor:

Vesti

16.03.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hašim Tači i Kadri Veselji pakuju Srbiji ubistvo Olivera Ivanovića uz pomoć Slobodana Petrovića, predsednika Samostalne liberalne stranke, koja deluje na teritoriji KiM. Plan je razrađen do detalja, a cilj mu je ubijanje dve muve jednim udarcem: skrenuti istragu sa pravog smera, koji vodi upravo ka Prištini, i optužiti vlast u Beogradu da stoji iza atentata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/montaža
Hašim Tači i Kadri Veselji imaju pakleni plan

Izjava Tačija koju je dao u petak pokazuje da je realizacija prljave strategije došla u finalnu fazu:

- Za Kosovo je od vitalne važnosti da se ubistvo Ivanovića rasvetli, a sve ukazuje i tragovi vode do aktuelne vlasti u Beogradu i činjenice da je naredila zločin. Ceo svet treba da zna tu činjenicu. Na čelu kriminalne grupe stoji šef kriminala na severu Kosova Milan Radoičić - bezočno je slagao Tači.

POTPUNA LAŽ

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sve Tačijeve tvrdnje ocenio je kao potpuno neosnovane.

- Sve smo sigurniji da Tači, Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića i očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju jer to je nešto što ceo svet treba da zna - poručio je Đurić, uz opasku da je Tačijeva puška prazna.

Milena Ivanović: Ako Tači ima neke dokaze, nek izađe sa njima ili neka zauvek zaćuti

Kako saznaje Srpski telegraf iz odlično obaveštenih izvora u bezbednosnim strukturama, ključnu ulogu u Tačijevim i Veseljijevim zamislima ima upravo Slobodan Petrović.

Neki od manevara Prištine

1. Šiptari kriju snimak ubistva Olivera Ivanovića, a to dokazuju ekskluzivne fotografije, skinute upravo sa tog snimka, koje je Srpski telegraf objavio 12. januara. Iako tvrde da su kamere proradile tek 10 minuta nakon ubistva, fotografije koje smo objavili snimljene su upravo u tom vremenskom periodu

2. Do ovih slika Srpski telegraf je došao preko jedne strane ambasade koja poseduje snimak kamera iz severnog dela Mitrovice, što ukazuje na to da i međunarodna zajednica zna na čijoj strani su ubice

3. Na zahtev Srbije da se dostave snimci satelita odgovoreno da ih nema jer je tog dana bilo oblačno, iako nije

4. Priština namerno odugovlačila da pošalje izveštaj sa uviđaja Beogradu

5. Srbi uhapšeni zbog navodne umešanosti u zločin ubrzo pušteni na slobodu

6. Informaciju oko "voždovačkog klana" službe bezbednosti Srbije imale već od tri do pet dana posle ubistva, a stigla im je, kako je Vučić rekao, na interesantan način

7. Milan Radoičić prošao poligraf, Vučić objavio da su Albanci hteli da ga likvidiraju prilikom hapšenja

- U danima nakon atentata, po dogovoru sa Tačijem i Veseljijem, Petrović je istražnim organima u Prištini prijavio svoja navodna saznanja da iza ubistva stoje pripadnici "voždovačkog klana", koji su u to vreme boravili u Mitrovici - otkriva naš izvor.

Kako ističe naš sagovornik, sve je začinjeno detaljem da je njih na KiM doveo Milan Radoičić i da je on bio glavni za logistiku.

RepublikaFoto: youtube.com/Slobodno Srpski
Slobodan Petrović

Ko je Slobodan Petrović

- poslanik Skupštine Kosova i predsednik Samostalne liberalne stranke

- bivši zamenik premijera Kosova Hašima Tačija

- dao podršku kosovskoj platformi za obesmišljavanje dijaloga

- podržao formiranje kosovske vojske

- podržava proteste "1 od 5 miliona" i na KiM aktivno učestvuje u pokušaju da se organizuju

- U stvari, crna trojka Tači, Veselji i Petrović iskoristila je to što je na teritoriji KiM u to vreme zaista boravila jedna grupa bezbednosno interesantnih osoba, ali ne zbog bilo kakvog atentata, već zato što su se odatle bavili nelegalnom trgovinom kriptovalutama - objašnjava izvor Srpskog telegrafa.

Kako kaže, stvar je krajnje jednostavna:

- Za takozvano kopanje, ali i za druge radnje vezane za kriptovalute, poput bitkoina, potrebni su izuzetno jaki kompjuteri, pa samim tim enormno raste potrošnja struje. Širom sveta policija i specijalni timovi upravo praćenjem te potrošnje hvataju prestupnike u ovoj oblasti. Zato je pomenuta grupa došla na Kosovo, jer lažna država ne samo da nije član Interpola već je i svaka druga saradnja sa međunarodnim istražiteljima koji nadgledaju trgovinu kriptovalutama gotovo na nuli.

Drecun: Priština pokušava lažnim optužbama da destabilizuje Srbiju i podrži proteste koji su u toku

DIREKTNA VEZA

U izjavi za Srpski telegraf predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da Priština pokušava lažnim optužbama da destabilizuje Srbiju i podrži proteste koji su u toku protiv aktuelne vlasti:

- Treba očekivati pojačavanje te kampanje, a sve se to nekako stavlja u kontekst najavljenog protesta 13. aprila i to su sada toliko usklađene akcije da je nemoguće ne videti ih. Ne vidim drugi povod. Ako imaju dokaze, pa valjda odmah izlaze sa njima i podiže se optužnica.

 

 

Prema rečima Oliverove udovice Milene Ivanović, Tačijeve optužbe su sramotne.

- Postavljam pitanje gospodinu Tačiju dokle više misli ovako? Ako ima neke konkretne dokaze, neka izađe sa njima ili neka zauvek zaćuti! Da li je možda Oliver stradao da bi se na ovaj način pretilo Srbiji ili koristilo Oliverovo ime kad im zatreba? Ostavite čoveka da počiva na miru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Zara

16.03.2019 14:05

Prodana dusa, para vrti gde burgija nece!

Fausti7

16.03.2019 16:39

Izdajnika na svakom koraku!!

Sonic

16.03.2019 17:24

Zna se ko su zlikovci.

BRUNO

16.03.2019 22:06

Ima mnogo izdajnika.