Potvrđeno pisanje Srpskog telegrafa: Šolak ukinuo RTS Srbima u dijaspori!

Autor: D. S.

Vesti

15.03.2019

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kablovski operator SBB preko svoje platforme Net TV neće više emitovati programe javnog servisa Srbima u inostranstvu, o čemu je Srpski telegraf pisao početkom marta.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Dragan Šolak

Glavni razlog je to što Dragan Šolak i njegov operator našim ljudima koji žive u inostranstvu žele da nametnu svoju istinu preko N1 i ostalih njihovih kanala. Kao izgovor su pak naveli navodno previsoke cene distribucije i za to optužili kompaniju "Telekom Srbija", koja je regularno na tenderu na koji se SBB nije ni javio dobila pravo na programe RTS.

Podsetimo, javni servis je u oktobru 2018. sklopio ugovor s "Telekomom", koji je time stekao pravo reemitovanja kanala RTS. Određena je i cena od 1,2 evra po korisniku, što je daleko ispod dva evra, koliko za svoje mnogo manje gledane programe naplaćuje SBB.

"TELEKOM": SBB očigledno ima dvostruku poslovnu politiku, s obzirom na to da vrednost svojih kanala precenjuje, dok tuđe potcenjuje

"Telekom" je ovim povodom izjavio da SBB očigledno ima dvostruku poslovnu politiku, s obzirom na to da vrednost svojih kanala precenjuje, dok tuđe potcenjuje.

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 5. 3.

- Nije im problem da svoje kanale naplate dva evra po korisniku, ali je veliki problem da inače gledanije kanale RTS plati duplo manje - navode iz "Telekoma Srbije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
sasa

15.03.2019 07:33

RTS medijski javni servis evropske Srbije. N1~marionete zapada,americka TV ili kako ih jos zovu CIA N1 TV

Dragana

15.03.2019 07:36

Ko zna zašto je to dobro.

Tijana

15.03.2019 07:47

Ode im dusa u pakao pravo.

aca

15.03.2019 07:51

Pokušava našem narodu u inostranstvu da plasira mediski mrak...Džabe svi znaju ko ste ti , Đilas i vaša svita.