ĐURIĆ: Tražiću zaštitu suda zbog kleveta Jovanovića

Autor: Tanjug

Vesti

13.03.2019

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić saopštio je danas da će povodom uvreda i kleveta koje je na njegov račun izneo predsednik DSS Miloš Jovanović zatražiti zaštitu od suda.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

Ðurić kaže i da jedva čeka da se odazove eventualnom pozivu na svedočenje po tužbi koju je Jovanović protiv njega podneo, ali kako kaže, "nisam siguran da će on biti toliko nestrpljiv da se odazove kada dobije sudski poziv u vezi sa pretnjama i klevetama koje je izneo na moj račun".


Ðurić navodi da je u prošlosti u interesu zaštite pluralizma mišljenja, čak i kada vas neko vređa i kleveće pred milionskim televizijskim auditorijumom, prešao preko niza najbrutalnijih laži i pretnji koje je na njegov račun izrekao Jovanović, ali da je u svetlu novih događaja prinuđen da tu odluku preispita.

- Zbog svega što je izrekao na moj račun mogu da ga pravno gonim po više osnova, i za razliku od Jovanovića, koji pravosuđe zloupotrebljava kako bi pravio medijski cirkus, ja ću zaštitu od suda zatražiti zato što sam iskreno zabrinut za prava i slobode građana Srbije i meni dragih i bliskih ljudi koji ne misle kao falangisti Miloša Jovanovića - naveo je Ðurić. 


On je podsetio da mu je Jovanović u emisiji "Upitnik" na Radio-televiziji Srbije 12. juna prošle godine poručio da će me stići "takav račun za izdaju" da "neće biti dovoLjno bandera", odnosno da ga je time nazvao izdajnikom, a zatim zapretio vešanjem. 

- Budući da su vešala postala zaštitni znak nekih ekstremnih snaga u srpskoj opoziciji, i da je Jovanovićeva poruka bila intonirana kao pretnja da će me obesiti ili on lično ili neko blizak njemu i njegovoj političkoj opciji, moraću da tražim zaštitu od pravosuđa kako bi nasilnicima bilo poručeno da ne mogu nikome nekažnjeno da prete smrću - naveo je Ðurić.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Miloš Jovanović

On podseća i da je Jovanović u istoj emisiji rekao da bi trebalo pozvati ROSU, jer "očigledno Marko Ðurić kleči samo pred šiptarskim teroristima i to je jedino izgleda što može da ga reši". 

-Mislim da je važno da sud utvrdi da li je Jovanović u dosluhu sa ROSU, odnosno specijalnim albanskim policijskim jedinicama pod kontrolom najozlaglošenijih terorista u Prištini, i da li one rade na njegov poziv - naveo je Ðurić.

Ðurić dalje dodaje da ga je Jovanović ponovo u emisiji "Upitnik", 19. februara ove godine, nazvao "veleizdajnikom", "pajtosom Ramuša Haradinaja" i "podvodačem".

- Budući da nisam ništa od toga, moraću da zatražim da Jovanović pokuša da ove kvalifikacije dokaže pred sudom - objašnjava Ðurić. 

Prema njegovim rečima, Jovanović je dostojan izdanak nekadašnje lopovsko-tajkunske vlasti koja je Srbiju i u ekonomskom i u političkom mislu dovela na kolena. 

- Ta politika je bankrotirala, ali nisu bankrotirali ni Jovanović ni njegovi nekadašnji i sadašnji politički saradnici - naprotiv, oni su postali bogatiji u vreme kada je Srbija siromašila, i pokazali su da ne prezaju ni od čega kako bi povratili izgubljene privilegije - zaključio je Ðurić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Marija

13.03.2019 12:05

Sud je taj koji treba da resava ali zakon mora da se menja jer u Srbiji previse ima klevete i lazi.

Miki

13.03.2019 12:11

Tako i treba! U svakoj civilizovanoj zemlji se zbog toga odgovara.

Gospodja Ministarka

13.03.2019 12:26

Fosili iz DSS-a hoce da se povampire,pa ne znaju kako da dodju malo u centar zbivanja!

Tasa

13.03.2019 12:42

Vreme je da za ovako ponasanje nekome bude i presudjeno, da odgovaraju za to.