Zoran Đinđić da je živ, sigurno ne bi šetao sa Dverima

Autor: Informer, Republika

Vesti

12.03.2019

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da veruje da bi ubijeni premijer Zoran Ðinđić sprovodio reforme koje danas implementira Vlada Srbije, kao i da je sigurna da ne bio sa Dverima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANTONIĆ
Zoran Đinđić

- Nije na meni da procenjujem sta bi Ðinđić danas radio, ali sigurno je da ne bi bio u koaliciji sa Dverima - rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona je ocenila da su ubistvom premijera Zorana Ðinđića pre 16 godina zaustavljene hrabre reforme u Srbiji, navodeći da veruje da bi Ðinđić danas, poput Vlade Srbije, investirao u budućnost i obrazovanje, ali i sprovodio teške refome i rešavao otvorena pitanja. 

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

Nakon ubistva Ðinđića nastupilo je, istakla je premijerka, vreme u kojem su političari i ljudi koji su preuzeli odgovornost za vođenje države pokazivali neverovatan stepen kukavičluka, bežanja od bavljenja teškim i nepopularnim temama, ogroman populizam.

Sve to se, kaže ona, promenilo dolaskom Vučića na vlast 2014. godine. 

- Tada smo ponovo krenuli da se bavimo teškim temama, da donosimo hrabre odluke, da ne razmišljamo da li je nesto popularno ili ne, već da li je potrebno da se Srbija nastavi razvijati - rekla je Brnabić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
emil

12.03.2019 13:43

Naravno da ne bi bio.

Boško J

12.03.2019 14:03

Da je on živ, Dveri bi ga zaobilazile u velikom luku.

caca

12.03.2019 14:15

Djindjic je bio gospodin covek,i to ponizenje ne bi sebi dozvolio!!!

Lana

12.03.2019 14:41

Zoran Djindjic nikad nije podrzavao nasilje, samo su se neke kockice poklopile da se nasiljem smeni tadasnja vlast! Zoran Djindjic nikada ne bi podrzao politiku Boska Obradovica!