Hodžaj u neznanju: Šta će Ljimaj i Ahmeti u Briselu?!

Autor: Tanjug

Vesti

12.03.2019

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj izjavio je da nema informacija o tome zašto su kopredsedavajući za dijalog sa Beogradom, Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti, otputovali u Brisel.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Enver Hodžaj

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je Hodžaj u intervjuu za T7 kazao da takvi sastanci nisu potrebni ako na Kosovu nema jedinstva.

- Nemam informacije o tome zašto su tamo, takvi sastanci mogu biti nepotrebni, nema smisla ako nismo jedinstveni na Kosovu. Ovih dana moramo dati pravac procesu dijaloga kako bismo doneli odluku o taksama - rekao je Hodžaj.

Kopredsedavajući delegacije za dijalog sa Srbijom Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti otputovali su preključe u Brisel kako bi predali platformu za dijalog koja je prošle nedelje izglasana u Skupštini Kosova.

Ljimaj je u izjavi za Kosovapreš rekao je da je cilj odlaska u Brisel bio da šefici diplomatije EU Federiki Mogerini i formalno predaju platformu za dijalog.

- Kao što smo najavili, platformu za dijalog smo predali šefici diplomatije EU Federiki Mogerini. Istovremeno, cilj sastanka sa predstavnicima EU je da ih obavestimo o glasovima poslanika za dijalog i da Kosovo sada ima zvanični stav o dijalogu - rekao je Ljimaj iz Brisela.

Fatmir Ljimaj

On je, komentarišući pisanja medija da su kopredsednici krišom otputovali u Brisel, rekao da je ovo redovan sastanak delegacije i da nema šta da se sakrije nakon glasanja, jer su najavili da će nakon glasanja, platformu i zvanični stav Kosova dostaviti Briselu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.