Palmu napali bečki dečaci! Marković na udaru austrijskog gej-lobija

Autor:

Vesti

12.03.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palma na udaru austrijskih gej-lobista! Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković našao se na meti LGBT lobija u Austriji, i to zbog počasne zlatne medalje Beča, koju mu je uručio tamošnji gradonačelnik Mihael Ludvig.

RepublikaFoto: Promo foto
Dragan Marković Palma dobio nagradu od bečkog gradonačelnika Ludviga

Ovaj potez izazvao je potres na bečkoj političkoj sceni, a gradonačelniku Ludvigu se na teret stavlja da je priznanje dodelio jednom homofobu.

Ludvig je Markoviću uručio medalju prošle nedelje, tokom njegovog boravka u glavnom gradu Austrije sa delegacijom od 850 studenata, kada je istakao da ovo priznanje Beč retko dodeljuje i da je odluka o dodeljivanju Palmi doneta zbog njegovog doprinosa u jačanju odnosa dve zemlje.

Vodi studente, lekare, vaspitače

Jagodina sa austrijskom prestonicom ima višegodišnju dobru saradnju. Prvi su u Beč 2009. putovali jagodinski poljoprivrednici, njih 115. Marković je u obilazak vodio i privrednike, zdravstvene i prosvetne radnike, zaposlene u predškolskim ustanovama, a od 2010. po nekoliko stotina studenata svake godine otputuje u trodnevnu posetu glavnom gradu Austrije.

MEĐUSOBNO UČIMO

- Zahvaljujem vam se na svemu što radite za vaš narod, kao i za odnose Beča i Srbije i Srbije i Austrije. Beč je u svetu na visokoj poziciji, ali verujem da možemo jedni od drugih dosta da učimo. Za nas je, kao i za vas, veoma važna borba protiv bele kuge, jer je Beč grad koji brzo raste i, ako dolazi do pada nataliteta i smanjivanja broja ljudi, dolazimo do problema - rekao je Ludvig, koji je oberučke prihvatio poziv predsednika Skupštine Jagodine da poseti taj grad.

850 studenata iz Jagodine boravilo u Beču sa Palmom

Međutim, samo nekoliko dana po završetku posete Beču i tople dobrodošlice u Austriji digao se tamošnji gej-lobi zbog poznatih Markovićevih stavova o homoseksualcima.
Prozivke su krenule na Tviteru, a najglasniji je bio glavni urednik magazina Falter Florijan Klenk.
Gest gradonačelnika Beča, koji je inače i lider Socijaldemokratske partije Austrije (SPO), pokušao je da opravda šef informativne službe te stranke Rafael Šternfeld, umanjujući značaj priznanja tvrdnjom da je reč o običnoj razmeni poklona.

RepublikaFoto: Promo foto

SVAKA ČAST LUDVIGU

To je razbesnelo Lea Kolbauera, poslanika Slobodarske partije Austrije (FPO), treće po broju mandata, koji je ocenio da takvo ponašanje ugrožava međunarodni ugled Austrije.

- Kako može službenik SPO da umanji značaj počasne medalje i tako važan međunarodni sastanak, za koji čestitamo gradonačelniku. Ako Ludvig po ovom pitanju ne bude delovao, onda ćemo to staviti na dnevni red pokrajinske i gradske skupštine - upozorio je Kolbauer.
Dragan Marković Palma nije želeo da komentariše potrese i prepucavanja u Beču zbog priznanja koje mu je dodeljeno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading