MALO DA SE POČASTI: Jeremić sam sebi uplatio pola miliona dolara!

Autor: Tanjug

Vesti

10.03.2019

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U proteklih pet godina lider opozicione Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić sam je sebi na svoj devizini račun uplatio 560.670 dolara.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vuk Jeremić

Uplate su mu stizale i sa računa firmi u vlasništvu "El Čapa za pranje novca", kako meksički mediji nazivaju biznismena i Jeremićevog prijatelja Emilija Losoju.

Jeremić je sebi novac uplaćivao od kraja 2013, nedugo pošto mu je istekao jednogodišnji mandat u GS UN, pa do sredine 2017, prenose beogradski mediji.

Prema izvoru iz NS-a za kojeg se navodi da je imao uvid u finansije i transakcije svog šefa, najveća pojedinačna uplata iznosila je 256.000 dolara. 

Pored pomenutih uplata, tvrdi izvor, na isti devizni račun uplaćivane su i desetine hiljada dolara od inostranih kompanija "Mex Gas", "MGI Supply", "MGI Enterprises", "MGI Trading".

Ukupno mu je uplaćeno za tri godine oko 180.000 dolara, a generalni direktor ovih kompanija bio je Meksikanac Emilio Losoja, široj javnosti poznat po učešću u međunarodnom korupcionaškom skandalu.

- Prema izjavi koju je Jeremić dao Poreskoj upravi, on je bio član Upravnog odbora ovih kompanija, ali se uvidom u dokumentaciju vidi da naknadu prima kao konsultant bez jasnog mesta i uloge - navodi sagovornik.

On dodaje da je u te finansijske vratolomije u ulozi agenta u transakciji para bila uključena i firma "Monsak Foneska", upletena u aferu "panamski papiri". 

Dragan Dobrošinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija kaže da nadležni treba da ispitaju poreklo novca koji je Jeremić sam sebi uplaćivao. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading