VUČIĆ O PORUCI "UBIJ SRBINA" NA HRT: Onaj ko mrzi ima veliki problem

Autor: Agencije

Vesti

09.03.2019

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom priloga HRT u kojem su hrvatski veterani davali izjavu dok je u pozadini stajao natpis "Ubij Srbina", da sa tim moramo da živimo i da je u problemu uvek onaj ko mrzi, a ne onaj ko je predmet mržnje.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Vučić je rekao da to konkretno nije gledao, ali da nije ni morao, jer "nije ništa neočekivano".

- Ali, sa tim moramo da živimo, ne da kukamo i da se žalimo, nego da budemo zadovoljni što nismo takvi. Da naš odgovor nikad ne bude recipročan, već da uvek želimo da sa njima imamo dobre odnose, ne zato što smo slabi ili što im se dodvoravamo već zato što je budućnost u fabrikama i povezivanju", istakao je Vučić.

Kako je poručio, to je njihova muka, jer onaj ko mrzi je uvek u problemu, a ne onaj ko je objekat mržnje.

Inače, HRT je u petak u "Regionalnom dnevniku" emitovao prilog u kojem su branitelji davali izjave dok je u pozadini stajao natpis "Ubij Srbina".

A danas su u spomen-parku streljanim antifašistima u Drugom svetskom ratu, koji se nalazi na šibenskom Šubićevcu, osvanuli grafiti sa ustaškim i nacističkim porukama. Spomenici žrtvama fašizma išarani su kukastim krstovima i ustaškim slovom "U".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
nina

09.03.2019 19:42

Mrznja nikome nista nemoze dobro doneti

markopetrovic

09.03.2019 19:59

Uvek su nas mrzeli koliko god mi pokusavamo da budemo fleksibilni i da imamo najbolje ljudske odnose toliko oni rade kontra

Nikola

09.03.2019 20:21

NIsta novo nije ,oni mrze i to osnova njihovog poimanja srpstva uopšte. A da ih pitate sta ih navodi na takav stav- nemaju odgovor koji je razuman

Sara

09.03.2019 20:23

Na primeru Srbije Hrvatska može da uči kako se poštuju prava nacionalnih manjina.