Šešelj besan zbog prištinske platforme: Hitno da kontaktiramo Putina

Autor: Tanjug

Vesti

07.03.2019

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SRS Vojislav Šešelj rekao je, komentarišući da je Platformu za dijalog kojim je Priština praktično srušila pregovore sa Beogradom, da Srbija mora da preduzme odlučne korake i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da hitno kontaktira predsednika Rusije Vladimira Putina.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vojislav Šešelj

- Ovo što je danas uradila odmetnička skupština u Prištini govori da iza svih albanskih separatističkih poteza stoje Zapadne sile, pre svega Amerika, pa čak i iza ovih uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH. Sa druge strane, igrali su igru i davali izjave koje kao traže da se te takse ukinu. Nije nimalo slučajno što su američki zvaničnici promenili retoriku, pa više ne kažu da se takse ukinu, nego suspenduju. Još jednu stvar smo primetili poslednjih dana iz izjava nekoliko američkih zvaničnika, da oni očekuju da pregovarački proces na svom kraju ima uzajamno priznanje Prištine i Beograda, tj. Srbije i (tzv.) Kosova. Uzajamno priznanje! - rekao je Šešelj i podvukao:

 

 

- Dakle, oni tretiraju Srbiju kao da nije međunarodno priznata država, kao da nije članica UN. Ovo je vrhunac te antisrpske politike, koja zapravo zahteva kapitulaciju srpske države i ja zahtevam od predsednika republike Aleksandra Vučića da hitno kontaktira ruskog predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina i kineskog predsednika Si Đinpinga i da zahteva prvo da se ozbiljni kontigenti ruske i kineske vojske što pre uključe u Kfor, da se rasporede na Kosovu, posebno tamo gde žive preostali Srbi - kaže Šešelj.

Šta je još rekao lider radikala, pogledajte u prilogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading