Vučić o odnosima Beograda i Skoplja: Moramo da štitimo obraz Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

22.08.2017

17:59 >> 18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nema nikakvog razloga za veliku brigu zbog krize u odnosima Beograda i Skoplja, ali je istakao da moramo da štitimo našu državu i obraz Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Ne da na Srbiju: Aleksandar Vučić

Svakako će se stvari između Makedonije i Srbije kretati u boljem smeru, poručio je predsednik Aleksanadra Vučić narodima i Srbije i Mekadonije. 

Navodeći da ne može nesto više da kaže, Vučić je ipak naglasio dve stvari: 

- Ne želimo sukobe, niti će ih biti, ali moramo da štitimo državu i obraz Srbije - rekao je Vučić za RTS i dodao da stoga ljudi mogu da budu mirni.

Ali, kako kaže, mi moramo da štitimo državu i obraz. 


On je istakao da su Srbi i Makedonci dva bliska i prijateljska naroda, te da gotovo da nema bližih u regionu.

- Druga važna stvar je da su Srbi i Makedonci veoma bliski narodi, nevezano za to kakve su im vlasti, i uveren sam da ćemo imati, i rukovodstvo Sbije i Makedonije, u daljim razgovorima uspeha i da ćemo to imati na umu i pronaći rešenje, jer ne postoje dva bliža naroda - rekao je Vučić. 

Kako je primetio, uvek je bolje kad se stvari otvore, jer se tada lakše i rešavaju. 

Makedonija će glasati za Kosovo u UNESCO

Vučić rekao je da zna da će Makedonija podržati članstvo Kosova i Metohije u Unesko i da je sada očigledno da pre tri meseca nisu govorili istinu. 

Vučić je izjavio da će o tome sutra otvoreno razgovarati s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, da će odnosi između dve zemlje biti, ne baš sjajni i ne na najvišiem nivou, ali da će biti pristojni. 

- A kako sam znao da će promene mišljenje o Unesku...Dačić im je rekao, tačno im je rekao, i zato opet kažem da oni znaju šta mi sve znamo. 

Dačić je, dodaje dobro obavio svoj posao jer radi u interesu Srbije, rekao je predsednik, primetivši da to ne mora svima da se sviđa, te da oni nisu tu da bi se nekome sviđali, već da štite interese države. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading