Haradinaj o taksama: Moj stav znate, promena nema

Autor: Tanjug

Vesti

05.03.2019

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih pristinskih institucija, Ramuš Haradinaj, i danas je ponovio nepromenjeni stav o nepovlačenju odluke o nametnutim sto odsto uvećanim taksama na proizvode iz Srbije i BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Moj stav o taksama znate, promena nema - rekao je Haradinaj odbacivši tvrdnje da to ugrožava odnose Prištine sa SAD.

Izrazivši zabrinutost zbog nedostatka jedinstva političkih subjekata kada je reč o, kako je rekao, "pitanjima od nacionalnog interesa", Haradinaj je kazao da razume želju pojedinih političkih lidera koji mu nude izlaz iz aktuele situacije. 

Dodao je, međutim, da je razlog zbog kojeg zadržava nepromenjen stav o taksama ozbiljan.

- Moramo voditi računa o našim akcijama, branim ovu odluku koju smo doneli zajedno - rekao je Haradinaj, preneo je Zeri.

 

 

Istakao je da treba očuvati suvereno pravo vlade da donosi odluke koje se tiču ekonomije, ali i one koje se odnose na, kako je rekao, lobiranje Beograda protiv Prištine.

- Uprkos stavovima koje možda imamo pojedinačno, moramo ostati jedinstveni u ovoj odluci. Dijalog je potreban, veoma sam uzbuđen što sam uključen u ovu temu, mogu da nastavim sa definisanjem konačnog sporazuma koji ne sadrži teritorijalne promene - rekao je Haradinaj i dodao da tek kada takav sporazum bude potpisan postoji mogućnost da takse budu ukinute.

Prema njegovim rečima, prekid dijaloga nije u interesu Beograda koji, kako je rekao, blokira ovaj proces.

Haradinaj je novinarima rekao da se danas sastao sa predsednikom parlamenta Kadri Veseljijem radi dogovora o sednici na čijem dnevnom redu bi bio Nacrt platforme za dijaloga sa Beogradom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Marjan

05.03.2019 16:24

Promena mora biti .

Marija

05.03.2019 16:35

Haradinejev stav svi znaju da je to stav za etnicko cisto Kosovo Kosovo bez Srba jer on je ratni zlocinac koji ne zeli nikakvu saradnju.

stigmatas

05.03.2019 16:37

Nas stav znas,priznavanja nema.

milos

05.03.2019 16:38

Bice promena,samo ti jos ne znas.