Počelo prvo zasedanje Skupštine ove godine: Opozicija radi odvojeno

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.03.2019

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva sednica redovnog zasedanja Skupštine Srbije u 2019. godini počela je danas intoniranjem himne, a ispred Doma Narodne skupštine poslanike je dočekala Garda Vojske Srbije.

RepublikaFoto: instagram.com/the_ivxn
Skupština Srbije

Na dnevnom redu sednice više je zakonskih predloga, a među njima su i predlozi zakona o Centralnom registru stanovništva, turizmu, ugostiteljstvu, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti hrane.

Poslanici će raspravljati i o predlozima zakona o izmenama i dopunama Zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, Zakona o sredstvima za zaštitu bilja i Zakona o zdravlju bilja, koje je podnela Vlada.


Kako je najavljeno, Skupština će razmatrati i Predlog zakona o potvrđivanju Ustava Međunarodne organizacije za civilnu zaštitu i Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o ratifikaciji Sporazuma između SFRJ i Vlade Malezije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak, sa Protokolom, koje je podnela Vlada Srbije.

Pred narodnim poslanicima biće i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Srbije, koji je podnela Poslanicka grupa Srpske napredne stranke.
RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Skupština Srbije

Poslanici opozicionih partija, bojkotuju rad parlamenta. A neki od njih su za danas najavili konferencije za novinare koje će držati u centralnom holu Narodne skupštine.

Predstavnici pet opozicionih poslanickih grupa pred prvu sednicu redovnog zasedanja održali su konferenciju za novinare na kojoj su podsetili da od marta 2017.godine traže smenu predsednice parlamenta Maje Gojković.

Ono su takođe na ulazu u parlament organizvali svoju svečanost za početak rada parlamenta i na stepenicama razvili i transparent jedan od pet miliona kako bi građanima Srbije pokazli da imaju svoje predsavnike u Skupštini Srbije.

Sednici psistutvuje 115 poslanika a poslanici SRS došil su obučeni u plave majce sa grbom Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading